Loď Tajemství odhalila programové tajemství pro letošní sezonu

Praha - Divadelní loď Tajemství seznámila na otevíracím happeningu s programem nové sezony. Bratři Formanové nechali před 10 lety přestavět nákladní plavidlo na divadelní loď, kterou používají jako letní scénu pro svoje originální divadlo. Kromě divadelních představení program na lodi obsahuje i koncerty kapel nejrůznějších žánrů, taneční vystoupení nebo i filmové projekce. Loď kotví poprvé v centru Prahy na náplavce Rašínova nábřeží. Dříve byla zakotvená v pražských Holešovicích.

Samotné Divadlo bratří Formanů na lodi bude zastoupeno představením Ubohá Rusalka bledá, kterou nastudovalo ve spolupráci s brněnským Divadlem Husa na provázku. Produkční lodi Tajemství Ludmila Vacková letní program zkonkretizovala: „Sezona bude zahájena 20. května premiérou divadla Aqualung, potom je připraven týdenní cyklus o tanci a pohybu, závěr první půlky sezony pak opatří pan Bonaventura Gacon, který je populárním členem Cirque Trottola. Ve druhé půli se objevíod 28.9. nové představení Jeana Paula Lefebra & Didiera Andrého / Vers serre et jardin, je to autorský projekt, který vzniká přímo pro loď. A úplný závěr bude v režii Ubohé Rusalky bledé.“

„Loď Tajemství z kotviště vyplouvá většinou v pátek, kdy je představení spojeno s koncertem. Také při prezentaci zahraničních hostů je snaha o to, aby loď byla v pohybu. Inscenace Rusalka bledá je pak vysloveně koncipovaná pro plavbu, takže tam plujeme každý den,“ informovala dále Vacková.

Z Lodi Tajemství informuje Lenka Drmotová (zdroj: ČT24)

Lístky si mohou diváci zakoupit od 10. května na tradičním místě v Divadle v Celetné a nově také na náplavce u kotvící lodi.

Loď Tajemství / divadelní paluba
Zdroj: ČT24