Už Richarda Müllera už je tady

Bratislava - Slovenský zpěvák Richard Müller, který patří mezi nejpopulárnější interprety na slovenské i české hudební scéně, dokončil nové album. Na slovenském trhu by se mělo objevit právě v těchto dnech. Deska se jmenuje Už podle úvodní písničky, která je již pár týdnů slyšet v rádiích. Fanoušci čekali na nové Müllerovo autorské album čtyři a půl roku.

Skladbu Už vyslechli fanoušci poprvé v prosinci na jednom z finálových večerů soutěže Česko Slovenská SuperStar, během kterého soutěžící zpívali Müllerovy hity. Texty k šesti písním na albu si Müller složil sám, o zbývající požádal textaře Vlada Krausze. Ten je podepsaný pod některými skladbami skupin IMT Smile nebo Peha.

Müller spolupracoval s textařem především přes internet. „Fungujeme velmi spontánně. Když mu pošlu písničku, během jednoho nebo dvou dní ji mám k dispozici i s hotovým textem,“ popsal spolupráci zpěvák.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

Osmačtyřicetiletý Müller naposledy zamířil do studia zhruba před dvěma lety, kdy připravoval desku Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Lasica a Müller spievajú Filipa. Byla to jeho první nahrávka po období, kdy ho trápily zdravotní a psychické potíže. Na pódium se zpěvák vrátil v roce 2008 po dvouleté pauze na festivalu Pohoda, loni na podzim uspořádal úspěšné turné po českých a slovenských městech.