Slash Praze představí své sólové album

Praha - Jeden z nejlepších kytaristů světa Slash dnes vystoupí v pražské Tesla Areně. Bývalý sólový kytarista kapely Guns N'Roses a jeden z nejoceňovanějších světových hráčů na tento nástroj zahraje se čtyřčlennou doprovodnou kapelou. Ještě předtím se ale na pódiu objeví předkapela Hentai Corporation. Slash přijede v rámci turné ke svému eponymnímu sólovému albu, které vydal v dubnu. Vedle nových skladeb nabídne hity z časů Guns N'Roses. Fanoušci mistrovských riffů a kytarových sól se dnes podle pořadatelů mohou těšit na hutný a silný zvuk. Akce začíná v 19:00. Na rozhovor s kytaristou Slashem a záznam z koncertu se dívejte zítra ve Studiu ČT24 v 15:45.

„Je to moje první sólová deska, napsal jsem všechnu hudbu a pak jsem si přizval řadu hostů na jednotlivé písně,“ řekl o své prvotině americký kytarista. Album podle něj pokrývá nejrůznější hudební styly, vychází prý ale především z rock´n´rollu. Slash je na svůj letošní počin velmi pyšný a tvrdí, že se deska povedla. „Práce na ní pro mě byla úplně novým typem zkušenosti,“ přiznal hudebník.

Slash v Praze (zdroj: ČT24)

Album se líbí také hudební kritice, která ho přijala velmi příznivě. A to i přesto, že na něm kromě hvězdných jmen, jako jsou třeba Iggy Pop, David Grohl, Ozzy Osbourne či Chris Cornell, hostují i tváře, které nejsou považovány za právě rockové tváře. Příkladem je zpěvačka Fergie z kapely Black Eyed Peas. Slash si prý byl vědom rizika. „Přesně jsem věděl, co dělám. Písně na albu jsou kvalitní, nejde o žádný popík,“ prohlásil rockový kytarista.

Kytarista, vlastním jménem Saul Hudson, vystupující s typickým cylindrem na hlavě, vstoupil do Guns N'Roses krátce po založení skupiny v roce 1985. Brzy se přiblížil svým vzorům Jimmymu Pageovi a Jimu Hendrixovi. Po odchodu z Guns N'Roses v roce 1995 založil několik kapel, koncertoval s mnoha muzikanty a hostoval na různých nahrávkách, například s Michaelem Jacksonem v hitu Black or White.

Loni v srpnu ho časopis Time zařadil na druhé místo žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob. V seznamu padesáti nejlepších kytaristů všech dob se podle webu Gigwise umístil na 21. místě. Slash svou vytříbenou techniku může trénovat i na oblíbené videohře Guitar Hero. Podle svých slov ji zbožňuje. „Guitar Hero přivádí děti a teenagery k dobré hudbě, ke které by se možná jinak vůbec nedostali,“ myslí si americký kytarista.

Vydáno pod