Soukromá vysoká škola architektury startuje

Praha - Architectural Institute in Prague pořádá ve čtvrtek 10. června 2010 od 18 hod. svoji úvodní prezentaci. Zájemcům o studium i nejširší veřejnosti se představí vybraní pedagogové a také samotná nedávno založená soukromá škola – vůbec poprvé přímo ve svých prostorách v přízemí Veletržního paláce (Dukelských hrdinu 47, Praha 7). V průběhu večera postupně vystoupí architekti Zdeněk Fránek (Fránek architects), Boris Redčenkov a Jaroslav Wertig (A69 – architekti), Jan Schindler (4a architekti), Adam Gebrian (AG-ENT) a grafický designér Filip Blažek (Designiq).

Rektorka ARCHIP Regina Loukotová představí také koncept a ambice školy, studijní program a další podrobnosti. Po skončení prezentace, která proběhne v češtině, budou účinkující i zástupci školy pripraveni zodpovědět veškeré dotazy.

Záměr založit v Praze novou školu architektury vznikl v roce 2005 ve skupině kolem architektů Martina Roubíka (1949-2008) a Reginy Loukotové, která ARCHIP povede. Škola bude fungovat na mezinárodní bázi, s důrazem na podíl zahraničních studentů i vyučujících. Svou velikostí (přibližně 60 studentů v ročníku) a zaměřením vhodně doplní stávající instituce s výukou v oboru architektura v České republice, a tím rozšíří spektrum možností pro uchazeče o toto studium.

Reportáž Martiny Čurdové (zdroj: ČT24)

ARCHIP bude fungovat také jako platforma architektury, zabývající se osvětovou a publikační činností. Škola bude v kontaktu s odbornou i širokou veřejností, a také s tuzemskými i zahraničními institucemi podobného zaměření.      

Další důležité informace a podrobnosti (akreditace, studijní plán, vyučující, přijímací řízení, podmínky studia atd.) a také aktuální zprávy jsou k dispozici zde.