Zdivočelá země: nové díly - nové tváře

Praha – Před pár dny padla první klapka dalšího pokračování seriálu Zdivočelá země. Snímek na motivy stejnojmenné knihy Jiřího Stránského mapuje poválečnou historii naší země na osudu Antonína Maděry. Ve třináctidílné čtvrté sérii, která by se na obrazovkách ČT měla objevit v roce 2012, se diváci setkají se známými postavami, ale i novými tvářemi. Hlavní role patří opět Martinu Dejdarovi, jeho ženu ztvární Jana Hubinská. Na plac se vracejí také Jiří Lábus, Jiří Schmitzer, Petra Špalková a řada dalších herců, které diváci znají z předchozí série.

Natáčení pod vedením režiséra Hynka Bočana potrvá s výjimkou tří neděl v srpnu nepřetržitě až do ledna příštího roku. Příběhy Antonína Maděry a  jeho rodiny a přátel jsou tentokrát zasazeny do let 1976 až 1978, přičemž rámec příběhu se odehrává v letech devadesátých.

Už v prvních dnech natáčení se natáčení zúčastnily některé z nových postav. K nim patří agronom Radek, mladý muž, kterému se líbí Ivanka Maděrová (Hana Vagnerová), hraje ho Marek Němec. V roli jednoho ze zaměstnanců nového statku se objeví Ladislav Gerendáš. Těšit se diváci mohou také na Marka Vašuta v roli západního Němce, bývalého majitele statku, nebo Bronislava Holíčka jako Vaška. Kluk, který na konci třetího pokračování přišel hledat na statek svého otce Cassidyho (Jiří Langmajer), je už mladým mužem, který nalezl po strastiplných peripetiích s vojenskou službou v Lučinách domov.

Novou ženskou půvabnou tváří bude Lucia Siposová, slovenská herečka, již diváci znají z Renčova Hlídače č. 47. Ve Zdivočelé zemi hraje Katku, lásku a posléze ženu nejstaršího Maděrova syna Jíry (Filip Tomsa).

Celkem bude ve čtvrtém pokračování hrát 163 „mluvících“ postav. Některé z nich se do Zdivočelé země vracejí z první série, například zloduch Zikmund  (Jaromír Dulava) či jeho kumpán Svěrka (Kamil Halbich) nebo Jelena (Tereza Bebarová), Cassidyho milé a Vaškovy matky.