Fresh Film Fest - za filmem pěšky nebo na kole

Praha – Na filmové procházky městem zve v sedmém ročníku opět Mezinárodní festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest. Série Fresh Film Walk začíná dnes v devět hodin večer v Praze na Kampě. Promítáním krátkých filmů, nejčastěji na fasády budov, chtějí organizátoři přehlídky zprostředkovat obyvatelům měst zcela jiné zážitky z městského prostoru a také upozornit na festival, který se letos přestěhoval z Karlových Varů do Prahy. Kromě procházek se fanoušci kinematografie mohou letos těšit i na filmové projížďky na kole.

Filmový projekt „walků“ je zasazen do architektonicky zajímavých míst. Kromě večerní procházky v historických centrech českých měst nabízí zajímavý filmový program. V průběhu každé filmové procházky probíhají zpravidla tři zastávky, k vidění jsou studentské snímky, jež byly součástí programu předchozích ročníků Fresh Film Festu.

Program je každoročně doplněn tvorbou již renomovaného umělce, v minulých letech to byl například filmový debut Petra Nikla Mozartovo Requiem či studentské filmy Tomáše Vorla.

První Fresh Film Walk proběhne v sobotu 26. června v rámci festivalu United Islands. V devět hodin začne projekcemi na hradební stěnu Sovových mlýnů na Kampě, dále povede přes Střelecký ostrov až na třetí zastávku, která bude u Výstavní síně Mánes na Žofíně.

Organizátoři přicházejí letos s novátorskou myšlenkou a filmové zážitky z potemnělých center českých měst nabídnou i těm, kteří jezdí po městech na kolech. První Fresh Film Ride se uskuteční už druhou červencovou sobotu, start je na piazzetě Národního divadla, a to za doprovodu „cyklohudebníků“ z USA. Ti svá turné absolvují výhradně na kolech a v České republice zastaví právě v rámci svého Bicycle Music Festival Tour.

Seriál filmových procházek a projížděk, které organizátoři chystají také v Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Kutné Hoře, Kolíně a Šumperku, je pozvánkou na samotný Fresh Film Fest. Sedmý ročník festivalu proběhne v Praze ve dnech 25.–29. srpna.

TERMÍNY FRESH FILM WALKS A FRESH FILM RIDES V PRAZE:

26. 6. Fresh Film Walk - start ve 21:00 na Kampě (hradební zeď Sovových mlýnů), dále pak Střelecký ostrov (budova SK Start), poslední zastávka na Žofíně u Výstavní síně Mánes, v rámci festivalu United Islands

10. 7. Fresh Film Ride – start ve 21:00 na piazzetě Národního divadla, Národní tř., Praha 1

20. 7. Fresh Film Walk – start ve 22:00 u Žižkovské televizní věže, Mahlerovy sady, Praha 3

17. 8. Fresh Film Walk – start ve 22:00 u Karlova mostu, U Lužického semináře, Praha 1

7. 9. Fresh Film Walk – start ve 21:00 u žižkovské televizní věže, Mahlerovy sady, Praha 3