Jude Law přijel do Varů. A hned rozdával autogramy

Karlovy Vary - Na filmový festival v Karlových Varech dorazila nejočekávanější hvězda - britský divadelní a filmový herec Jude Law. Bezprostředně po příjezdu rozdal první autogramy čekajícím fanouškům. Před Grandhotelem Pupp ho přivítal prezident přehlídky Jiří Bartoška, který mu také v pondělí před půlnocí předá na slavnostním uvedení amerického snímku Talentovaný pan Ripley režiséra Anthonyho Minghelly Cenu prezidenta festivalu. Právě za výkon v roli syna amerického loďaře Dickieho Greenleafa v této adaptaci kriminálního románu Patricie Highsmithové z roku 1999 získal Jude Law Cenu BAFTA a první nominaci na Oscara.

Jiří Bartoška Lawa bezprostředně po příjezdu do Varů přivedl na oslavu narozenin Jiřího Macháčka. Herec a frontman skupiny MIG 21, který na festivalu moderuje některé projekce, narozeniny slaví ve Varech každý rok. Bylo tomu tak i v noci na dnešek, kdy mu azyl opět poskytla festivalová pobočka pražské vinotéky Bokovka. Atmosféra byla neformální. O tom, že britský herec patří mezi normální a příjemné hvězdy, svědčí, že se připojil k těm, kteří Macháčkovi zazpívali.

Na Lawa se těší i předseda mezinárodní poroty Ron Yerxa a chce si s ním ve Varech dát drink. Tento americký producent s ním totiž před lety produkoval romantický hit Návrat do Cold Mountain. Dodnes vzpomíná, jak tehdy nikdo z herců netrpěl hvězdnými manýry. Například právě Jude Law se prý při natáčení tohoto snímku v Rumunsku a Jižní Karolíně vláčel bažinami, nebál se fyzických výkonů a udělal by cokoli.

Příjezd Judea Lawa do Varů (zdroj: ČT24)
  • Jiří Bartoška vítá Judea Lawa na 45. MFF KV zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1780/177945.jpg
  • Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrowová ve filmu Talentovaný pan Ripley zdroj: MFF KV http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1780/177943.jpg