Fresh Film Fest má kromě „předchůdce“ také „předjezdce“

Praha – Po Fresh Film Walk, filmových procházkách po provizorních kinech na stěnách budov, upozorňuje na sedmý ročník festivalu studentských a debutových snímků Fresh Film Fest, který proběhne letos v Praze od 25. do 29. srpna, také filmová projížďka na kolech. Akce nazvaná Fresh Film Ride začíná dnes v devět večer na piazzetě Národního divadla, kde se bude promítat filmový předvýběr z letošního ročníku.

Diváci se pak na kolech přesunou do kavárny u dřevěného koně v pražské Troji, kde budou od jedenácti hodin připraveny další projekce a také vystoupení cyklohudebníků Ginger Ninjas z USA. Ti svá turné absolvují výhradně na kolech a na Fresh Film Ride se představí v rámci svého turné Bicycle Music Festival Tour. Projekce v rámci Fresh Film Ride jsou otevřeny i pěším návštěvníkům.

Souběžně stále pokračuje i projekt Fresh Film Walk po architektonicky zajímavých místech. Kromě Prahy se filmoví fanoušci mohou procházet také po Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Kutné Hoře, Kolíně a Šumperku. Na zpravidla dvou až třech zastávkách jsou k vidění studentské filmy z programu Fresh Film Festu.

TERMÍNY FRESH FILM WALKS A FRESH FILM RIDES V PRAZE:

10. 7. Fresh Film Ride – 21:00, piazzeta ND

20. 7. Fresh Film Walk – 22:00, u Žižkovské televizní věže

17. 8. Fresh Film Walk – 22:00, u Karlova mostu, U Lužického semináře

7. 9. Fresh Film Walk – 21:00, u Žižkovské televizní věže 

Přesná místa a termíny procházek v ostatních městech budou upřesněny na stránkách festivalu.