Festival Mighty Sound se přestěhoval, stále míří na méně známé žánry

Tábor – Festivalové léto je v plném proudu, jen nadcházející víkend nabízí tolik festivalů, že mají hudební fanoušci velké dilema. Příznivci rock and rollu a ska mohou zamířit do Tábora, kde právě začíná největší česká přehlídka těchto žánrů. Festival Mighty Sounds letos poprvé proběhne na letišti Čápův Dvůr, kam se pořadatelé přestěhovaly z nedaleké Olše u Tábora.

„Festival Mighty Sounds se zaměřuje na muziku, kterou na jiných festivalech neuslyšíte v takovém množství. Máme tři hlavní stage, na kterých hrají živé kapely, a tři stage, na kterých hrají DJs,“ přiblížila organizátorka festivalu Markéta Štechová.

Šestý ročník exploze rock and rollu, ska a také punku letos láká na kapely, jejichž popularita je v Česku už ověřena. Hlavními hvězdami jsou anarchista Ska-P ze Španělska, psychobilly parta Madsin z Německa, Pauline Black, legendární Third World, New York Ska Jazz Ensemble nebo francouzsko-německá formace Irie Revoltés.

Festival Mighty Sounds (zdroj: ČT24)

Od pátku do neděle budou k slyšení i stálice české a slovenské scény - kapela Sto zvířat, Fast Food Orchestra, Polemic nebo Pipes and Pints. Chybět nebude ani divadelní stan, který nabízí desítky představení.

Organizátoři ska-punk-rock´n´rollové přehlídky nezapomněli ani na dopravní dostupnost a zajistili mimořádné zastavení některých spojů Českých drah na zastávce Tábor-Čápův dvůr.