Do Života v jednom dni se zapojili i Češi

Praha – Když se na něj usměje štěstí, zahraje si Vít Miština v novém snímku Ridleyho Scotta a Kevina Macdonalda. Může se tak stát díky projektu těchto dvou režisérů Life In A Day, Život v jednom dni. Vít, stejně jako tisícovky dalších lidí, uposlechl jejich výzvu natočit momentky z toho, co zažili právě dnes. Z videí, která režisérům pomocí YouTube doputují z celého světa, chtějí sestříhat dokumentární film.

Vít pojal své video jako „kultura od rána do večera“. Ve svém vzkazu říká, že má rád design a že módou bojuje proti šedi v českých ulicích. Natočil proto záběry v galerii i večerní život.

Režisér Macdonald doufá, že se k němu dostanou „opravdové drahokamy, opravdová magie“ a že do mozaiky přispějí i Češi a potvrdí tak tradici filmových tvůrců.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

Momentku ze svého všedního dne doplňují 4 otázky. Co se dotyčnému nejvíce líbí, čeho se nejvíce bojí, co ho rozesměje a co má zrovna po kapsách. Poté už režisér Macdonald filmy v sedmi dnech posbírá a vytvoří z nich dokument. Autoři těch nejlepších snímků se zároveň stanou i koproducenty filmu. Dvacet z nich pak pojede i na světovou premiéru dokumentu na festival Sundance v roce 2011.

Vydáno pod