Toma Cruise zřejmě v Česku čeká další Mission: Impossible

Praha - V Česku se patrně bude točit Mission: Impossible 4. Stát totiž dalšímu dílu známého akčního filmu, v němž hraje tajného agenta Ethana Hunta herec Tom Cruise, přislíbil finanční pobídku. Vyplývá to z informací Programu podpory filmového průmyslu. V seznamu programu se uvádí, že za projekt Mission Impossible 4 by filmaři měli utratit 176 milionů korun. Pokud vynaložené peníze úřadům doloží, Česko jim část vrátí zpátky. Podle nového pravidla může jít až o pětinu.

Filmaři by se s natáčením další Mission Impossible do Prahy vrátili. V prvním dílu se totiž Cruise v režii Briana De Palmy proháněl mimo jiné i po Praze. Jednička tu vznikala v roce 1995.

O tom, že se čtvrté pokračování bude opět tvořit v tuzemsku, se spekulovalo v České televizi již na začátku července. „Potvrdit to oficiálně nemůžu ani nechci, ale řekněme, že tak z 80 procent to pravda je,“ prozradil v OVM z festivalu v Karlových Varech ministr kultury v demisi Václav Riedlbauch.

Týden.cz dnes uvedl, že příští týden by měl do Česka přijet tým s režisérem Bradem Birdem, který tu bude hledat vhodné lokality pro filmování. Podle produkční společnosti, která o pobídku žádala, je natáčení v Česku pravděpodobné. „Výsledkem je to, že evropská část filmu by měla být natáčena v Praze spíše než v jiné evropské zemi,“ uvedl za společnost Matthew Stillman.

V zatím posledním, třetím dílu si vedle Cruise zahrála například krásná Keri Russelová, když předtím role odmítly Scarlett Johanssonová a Carrie-Anne Mossová. Jeho protivníkem byl jako bezohledný obchodník se zbraněmi Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za snímek Capote. Režisérem trojky byl J. J. Abrams.

Tom Cruise ve filmu Mission: Impossible I
Zdroj: ČT24/Paramount Pictures