ČT chystá pestrý podzim

Praha – Prázdniny jsou už ve druhé polovině a Česká televize myslí na programovou nabídku, která by divákům zpříjemnila podovolenkový návrat. V pestrém televizním podzimu se mohou těšit na české i zahraniční filmy a seriály, dokumenty, záznamy koncertů i nové pořady. První vlaštovkou bude 3. září druhá řada oblíbeného retroseriálu Vyprávěj. Osudy rodiny Dvořákových a jejich přátel budete moci sledovat v období let sedmdesátých.

Na podzim jsou připraveny dva filmové cykly. Od 6. září se každý pondělní večer mohou diváci potkávat s Alainem Delonem v celkem devíti filmech (Plyšový medvídek, Zločin, Ledová ňadra, Léčba šokem, Policajt, V plném slunci, Rudé slunce, Spálené stodoly, Návrat Casanovy). Podzimní úterky budou patřit hollywoodské klasice - americkým snímkům, jako je Maratonec, Velký Gatsby, Kramerová versus Kramer či Takoví jsme byli.

Do svého programu zařadí ČT na podzim i nové seriály – od posledního srpnového večera nechá diváky nahlédnout do Deníku doktorky, která s nadhledem Bridget Jonesové poznává, že muži jsou ta nejlepší medicína. Německý komediální seriál z lékařského prostředí na obrazovkách vystřídá česko-slovenská detektivka. Kriminálka Staré Město pátrá po zločincích v uličkách historické Bratislavy.

Dokumentární tvorbu reprezentuje na podzim série BBC Speciální jednotky v akci o britských SAS jednotkách a především časosběrný projekt Ptáčata o dětech z okraje společnosti, „které daly dohromady předsudky“. Kamila Zlatušková a Ladislav Cmíral natočili 26dílný seriál ze druhé třídy převážně romských dětí, která vznikla na jedné základní brněnské škole kvůli petici rodičů. Děti jako spoluautoři v průběhu jednoho roku točily na malé kamery svět tak, jak ho vnímají.

Ve dvou nových pořadech se diváci budou moci seznámit – ve Smím prosit? s tancem pod vedením Zdeňka Chlapčíka, v talk show Partnerské ladění s problémy v partnerských vztazích. První díly se budou natáčet ve dnech 23.- 26. srpna (více informací).

Hudbou podzim zpříjemní Karel Gott v pořadu Lidovky mého srdce, v němž spolu s cimbálovou muzikou Ladislava Pavluše zpívá své nejoblíbenější národní písničky. A milovníky opery jistě potěší televizní zpracování Rigoletta z Mantovy s Plácidem Domingem v hlavní roli. Třídílný projekt, který se bude odehrávat v palácích, divadlech a zahradách města Mantovy, navazuje na úspěšné podobné televizní zpracování Pucciniho Tosky a Verdiho La Traviaty.