Sylvester Stallone by byl rád nepostradatelný

Praha - Nový režisérský i herecký počin hvězdy akčních filmů Sylvestera Stalloneho míří do kin. Název filmu Expendables: Postradatelní označuje muže, kteří mají být obětováni ve prospěch vojenské operace. V Česku bude mít premiéru 19. srpna. Hraje v něm Arnold Schwarzeneger i Bruce Willis. Roli hlavního hrdiny si Stallone nechal pro sebe, představuje Barneye Rosse, muže beze strachu a emocí, přirozeného vůdce, hlavu skupiny a hlavního stratéga.

Skupina žoldáků se ve Stallonově příběhu vydává na nebezpečnou misi do Jižní Afriky, chtějí svrhnout krutého diktátora. Aby dobro nakonec zvítězilo nad zlem je zapotřebí tuny střel. Nedlouho po zahájení si totiž žoldáci začnou uvědomovat, že věci nejsou tím, čím se zdají být. Zjistí, že se ocitli v pasti, která je všechny může stát život. Začíná nelítostný boj, na jehož konci může být jen jeden vítěz.

Sylvester Stallone se v autorském snímku vrací k žánru, který ho proslavil. Dokázal tím i realizovat svůj sen, na plátno dostal elitu akčních filmů. V rolích drsných chlapíků jednajících ve jménu dobra i zla se objeví např. Dolph Lundgren, Jason Statham, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger i Bruce Willis. Jedinou ženskou roli ztvárnila brazilská herečka Giselle Itié.

Reportáž Ivy Němcové (zdroj: ČT24)

Scénář vznikal čtyři roky a Stallone ho prý přepisoval nejméně stokrát. Akce se většinou točily bez velkých triků na pět kamer. Nechyběli kaskadéři a staré dobré filmařské řemeslo, přesto se Stallone zranil a během natáčení musel prodělat operaci šíje.

  • Scéna z filmu Sylvestera Stalloneho Postradatelní zdroj: hce http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1874/187368.jpg
  • Postradatelní / Giselle Itié zdroj: hce http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1874/187364.jpg
Vydáno pod