Dokument o The Doors s vůní 60. let

Praha - Do českých kin vstupuje celovečerní dokumentární film o jedné z nejvlivnějších hudebních skupin v historii - The Doors (When You're Strange). Snímek režíroval Tom DiCillo a komentář namluvil herec Johnny Depp. Zajímavostí je, že na natáčení spolupracovali i někteří členové kapely. Film přináší svět výstřelků, slávy, drog a alkoholu, ale taky nezapomenutelnou hudbu The Doors. Snímek používá záběry natočené od začátků kapely v roce 1966 až po Morrisonovu smrt v roce 1971.

Vedle excentrického Jima Morrisona je dokument také příběhem Raye Manzareka, Robbyho Kriegera a Johna Densmora – muzikantů, jejichž důraz na uměleckou svobodu a odmítání kompromisu inspiroval nejednu generaci.

„Já doufám, že si lidi neřeknou: 'Jé, to je herec, který hraje Jima Morrisona.' Vypadá to tak dobře a nově. Vrátí vás do 60 let,“ poznamenal Robby Krieger. „Myslím, že hlas Johnnyho Deppa je perfektní. V jeho hlase je cítit porozumění a dynamika a příběh vypráví skvěle,“ podotkl Ray Manzarek. A Krieger ho dále doplnil: „Později jsem se dozvěděl, že byl velkým fanouškem The Doors. Tak proto mu to tak sedělo.“

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

Hudební dokument o The Doors nenabídne fanouškům nová fakta o skupině, která byla už nesčetněkrát zmíněna, ale ukáže třeba dosud nezveřejněné obrázky a skvělou filmovou podobu příběhu legendární kapely.