Drsňák Ozzy dnes ujíždí na ovoci a mléku

Praha - Ozzy Osbourne je hlavní hvězdou jednodenního festivalu Řípfest 2010. V jeho rámci odehraje v sobotu 28. srpna koncert ve 23:00 hod. Ozzy letos v červenci vydal nové album Scream, které se pouze za jeden týden od vydání vyšplhalo v ČR na 5. místo (Sony Music) a v USA dokonce na 4. místo. Ozzy Osbourne zde zahájí evropskou část svého celosvětového turné. Brány areálu v Krabčicích - Rovném pod Řípem budou v sobotu otevřeny v 9:00 hodin ráno.

Vedle Osbourneho, držitele ceny Grammy a člena Rokenrolové síně slávy, který představí písně ze svého nového alba Scream, na Řípfestu ze zahraničních umělců zahrají i rockeři Korn, Nazareth, bývalý člen skupiny Uriah Heep Ken Hensley a Deborah Bonhamová, sestra zesnulého Johna Bonhama ze slavných Led Zeppelin. Tuzemskou scénu zastoupí skupiny Cocotte Minute, The Switch, Votchi, Krucüpisk, Gate Crasher a Navostro.

„Hlavní hvězdy budou mít k dispozici 90 minut, takže vlastně půjde o samostatné koncerty a ne běžná festivalová vystoupení. Je nádherné, že hlavně starší návštěvníci pamatující různé zákazy rockové hudby z dob před rokem 1989 si budou moci vychutnat přítomnost svých oblíbenců na jednom pódiu,“ uvedl Vladimír Veselý, pořadatel koncertu. Dodal, že zejména v případě Osbourneho půjde o novou posluchačskou zkušenost, protože v Česku dosud na podobné akci nehrál.

Reportáž Maria Kubaše (zdroj: ČT24)

„Měl jsem za cíl uspořádat akci, kde vedle sebe vystoupí praotci rocku ze zahraničí i z Čech. A když praotci, tak proč ne právě pod Řípem, legendární českou horou,“ dodal Veselý.

Pořadatelé museli řešit různé požadavky vystupujících umělců. Například Osbourne, který je i přes svou minulost divokého rockera údajně ve výborné formě, vyžaduje vše na přírodní bázi, žádný alkohol, jen vegetariánskou stravu. Chce konzumovat pouze ovoce nebo mléko s vitaminem D. „Mám štěstí, že jsem naživu. Drogy a alkohol byla sranda, ale mělo to také velmi špatnou stránku. Už to nedělám,“ tvrdil nedávno Osbourne.

Od pátečního do nedělního odpoledne bude otevřeno provizorní placené parkoviště a stanové městečko vzdálené 500 metrů od místa konání akce. Organizátoři také připravili speciální autobusovou dopravu z Prahy a okolí. Pro držitele platného průkazu ZTP, kteří potřebují doprovod, se připravuje bezbariérová plocha s vyvýšenou rampou a zábradlím.