Partnerské ladění - nalaďte s ČT i své vztahy

Praha – Tréma při seznamování, neschopnost udržet si partnera nebo rozpad dlouholetého vztahu jsou témata prvních tří dílů nové talk show Partnerské ladění. V pořadu s interaktivními prvky bude moderátorka Šárka Volemanová (mnozí diváci ji znají pod jménem Kubelková) hovořit se svými hosty o věcech, které zajímají všechny – o partnerských vztazích a jejich peripetiích. Diskutovat mohou i diváci – buď přímo ve studiu, anebo prostřednictvím Facebooku.

„Partnerské vztahy řešíme vždycky. Ať už jsme zadaní, rozvedení, single, nebo neseznamitelní. Přemýšleli jsme nad tím, jak by se na ně dalo nahlédnout, z jakých úhlů pohledu, a jak najít vnitřní harmonii, která souvisí s tím, aby se nám dobře žilo. Proto také název Partnerské ladění – právě harmonii budeme hledat,“ vysvětluje Šárka Volemanová.

Základem pořadu podle jejích slov budou příběhy diváků, zazní ale i názory sexuologa nebo psychologa. Přáním tvůrců je, aby se talk show časem vysílala živě. První díl uvede ČT1 dnes v 15:05, jeho téma zní: Jsme nesmělí, ale nechceme být sami.

Rozhovor se Šárkou Kubelkovou Volemanovou (zdroj: ČT24)

Talk show Partnerské ladění navazuje na dokumentární cyklus České televize Partnerské vztahy aneb návod na přežití. V Edici ČT vyšla nedávno stejnojmenná kniha. Jsou v ní témata, která jsou asi pro každého z nás v partnerském vztahu základem. Od očekávání v partnerských vztazích, sexualitě, žárlivosti, nevěře, rozchodech, láskách na dálku, interkulturních soužitích až po to, jakým způsobem ovlivní děti náš vztah. Najdeme v ní různé pohledy na úseky lidského života, partnerské testy, u kterých zjistíme, jak jsme „na tom“ v našem vztahu. A na konec knížky přidáváme bonus v podobě pěti jazyků lásky, kterými se podle psychologů hovoří, představuje knihu Šárka Volemanová.

„Je až s podivem, kolik lidí paralyzuje tréma při seznamování a tím jim blokuje možnost žít, jak by si přáli,“ říká Šárka Volemanová. „Jeden z našich hostů trpí nesmírnou trémou, nedokáže se seznámit. Je mu 27 let, touží po lásce, něžnostech, intimitě, ale je pořád sám. Společně s ním budeme stát na začátcích partnerských vztahů, forem seznamování a seznámíme se také s možnostmi zvládnout sebe sama v takové situaci.“

Druhý zářijový díl – Zase sama – se věnuje ženám, které propadají beznaději z nových a nových začátků a špatně končících partnerství. O týden později nabídne Partnerské ladění pohled mužů. Díl s názvem Konec velké lásky se snaží zachytit mužský pohled na stádia vztahu, na pocity v okamžiku, kdy končí několikaleté manželství.

Následující téma pro měsíc září se zaměří na lesbické vztahy. Představí příběhy dvou žen, obě mají za sebou i heterosexuální vztahy, z nichž si do nového vztahu přivedly každá dvě děti. Pořad se bude zabývat především otázkou, zda a jak lesbický vztah ovlivňuje a ovlivní partnerské vztahy jejich dětí.