Prahu čeká Rozpustilý čtvrtek

Praha - Ve čtvrtek 23. září proběhne pod Karlovým mostem u Bruncvíkovy sochy akce Rozpustilý čtvrtek. Přímo pod schody z Karlova mostu se od 13 do 17 hodin představí loutková divadla s pohádkami pro děti, od 20 hodin vystoupí žongléři s bengálskými ohni a od 20.30 začne koncert skupiny Ivan Hlas TRIO. Po celý den tu mohou dospělí i děti vyzkoušet loutkové, žonglérské, výtvarné a korálkové dílny. Po setmění se dá do díla také kartářka Marta, která ví, co vám poví karta. Vstupné je dobrovolné, výtěžek z akce jde na podporu studia OÁZA, uměleckého centra pro lidi s mentálním postižením.

Benefici pořádá občanské sdružení ARTISTS 4 CHILDREN, které ji pojalo jako zábavný den pro malé i velké s kulturně-kulinářským programem. „Studio OÁZA, které je ojedinělým zařízením v Praze i v celé republice, nabízí svým klientům jedinečné zázemí i velmi oblíbené zájmové kroužky – právě ty teď ale nutně potřebují finance na svůj další provoz,“ říká zakladatelka občanského sdružení ARTISTS 4 CHILDREN Renáta Králová, která Rozpustilý čtvrtek zorganizovala.

Fotografie, obrázky a keramika z OÁZY, k jejímž příznivcům patří třeba Lucie Bílá, Barbora Hrzánová nebo Karel Smyczek, budou během Rozpustilého čtvrtka rovněž k vidění i ke koupi: vernisáž prodejní výstavy proběhne v 18 hodin pod Karlovým mostem u Bruncvíkovy sochy, hudební doprovod obstará skvělá romská kapela Le Čhavendar.

O občerstvení návštěvníků se bude starat hospůdka Matylda nabízející mimo jiné výtečnou bramborovou specialitu Ponikelské sejkory, fungovat tu bude Dvorní vinotéka a Žrací koutek Vojtěcha Lindaura s jeho vyhlášeným bigbeatovým gulášem.

Renáta Králová, původně filmová produkční, se sdružením ARTISTS 4 CHILDREN už pět let jezdí po celém světě za dětmi trpícími sociálním vyloučením nebo přírodními katastrofami. Na zatím poslední akci sdružení v České republice – Dětský den uspořádaný 1. června v parku Kampa, kde návštěvníci místo vstupného přinášeli pastelky, gumy, fixy a další školní potřeby pro africké školáky - se přišlo podívat přes 600 rodin s dětmi.

  • Rozpustilý čtvrtek zdroj: Artists4children http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1969/196858.jpg
  • Rozpustilý čtvrtek zdroj: Artists4children http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1969/196856.jpg