On-line z DOX: Výzvy demokracie v ČR

Portál ČT24 přinesl v rámci cyklu Ideje a umění z Centra DOX další z doprovodných programů k výstavě Budoucnost budoucnosti. Tématem diskuse, která proběhla od 18:00, byly opět výzvy stojící před současnou českou společností, diskutující se zaměřili na výzvy demokracie v České republice. Debatu moderoval politolog Zdeněk Zbořil, odborný asistent Ústavu politologie FF UK a prorektor privátní Vysoké školy politických a společenských věd v Kolíně. Záznam diskuse je možné přehrát v tomto článku nebo v archivu iVysílání.

O výzvách demokracie v ČR diskutovali:

Pavel Barša - profesor Ústavu politologie FF Karlovy univerzity, výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů. Věnuje se politologii, filozofii a sociologii. Publikuje řadu odborných knih a článků.

Ideje a umění z Centra současného umění DOX - Výzvy demokracie v ČR? (zdroj: ČT24)

Karel B. Müller - docent politologie, působí na katedře politologie VŠE a New York University v Praze, autor řady odborných článků a publikací.

Ondřej Slačálek - politolog, anarchista, publicista a překladatel. V současné době působí na FF UK v Praze.

Václav Žák - šéfredaktor časopisu Listy, redaktor týdeníku Ekonom. Přednáší v Ústavu politologie FF Univerzity Karlovy, na seminářích v ČR i zahraničí. Do května 2009 byl předsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.