StarDance: horečka sobotní noci počtvrté

Praha – Taneční kreace populárních osobností, výroky přísné odborné poroty, hodně emocí, ale především ojedinělá podívaná a skvělá zábava čekají na diváky ČT1 od 30. října vždy v sobotu od 20:00 hodin v přímých přenosech show StarDance… když hvězdy tančí. Boj o krále a královnu tanečního parketu se na obrazovky vrací po dvou letech. O přízeň a hlasy diváků se uchází osm tanečních párů, v prvním kole se budou snažit zaujmout něžným waltzem nebo temperamentním tancem cha-cha.

Taneční tréninky jsou v plném proudu od poloviny srpna. Jestli hodiny dřiny přinesly své ovoce, posoudí porota ve složení: tanečnice Tatiana Drexler a Petra Kostovčíková, která byla v první řadě taneční partnerkou nezapomenutelného Václava Vydry, trenér a moderátor pořadu Smím prosit? Zdeněk Chlopčík a umělecký ředitel baletu Národního divadla Petr Zuska.

PODÍVEJTE SE na první zkoušky, PŘEČTĚTE SI první dojmy hvězd

"Věřím, že se diváci těší na laskavou, elegantní zábavu, při které je potřeba něco umět a dokázat, a nenechají si ji ujít,„ zve ke sledování StarDance moderátorka show Tereza Kostková. Jejím partnerem na jevišti bude stejně jako v předcházejících řadách soutěže Marek Eben. “Jsem zvědavý na Alexandra Hemalu a Filipa Sajlera, protože jsem je nikdy nic takového neviděl dělat, a to je vždycky slibné,„ prozradil, který z tanečníků ho svým výkonem nejspíše překvapí. “Ale ze zkušenosti mohu říct, že předvídat se nedá nic. Stačí si vzpomenout na Vaška Vydru nebo Danu Batulkovou." 

KTERÉ HVĚZDY TANČÍ:

Zpěvačka ANETA LANGEROVÁ si jde do StarDance splnit svůj životní sen naučit se tančit. Za největší úspěch považuje to, že stojí na vlastních nohou a je samostatná. Její oblíbené motto zní: Nezapomínej na své přátele a rodinu, když stoupáš vzhůru, potkáš je, až půjdeš dolů.

Jaké jsou vaše dojmy z Michala? Velmi dobré. Bála jsem se, že na mě bude moc hodný. Pak jsem měla zase strach, aby na mě nebyl moc přísný. Myslím, že se to velmi pěkně vybalancovalo. Michal už stačil odkoukat, co zvládnu, takže mi nakládá na hrb jen tolik, kolik unesu. Doufám, že mě ze svého umění něco naučí a já mu nebudu příliš velkou překážkou.

MICHALA KURTIŠE k tanci přemluvila třídní učitelka, když hledala partnera pro svou dceru. Jeho oblíbené motto zní: Lepší je shořet, než vyhasnout. A nesplněným přáním podívat se do Mexika, Austrálie, Nepálu a na Kubu.

Jste trpělivý učitel? Snažím se. V životě moc trpělivý nejsem, ale u tance je to trochu jinak. Nemůžu čekat, že bude Aneta ovládat hned všechny taneční pohyby, protože jsou proti přírodě.

Co budou tančit v prvním kole: waltz – Horchat Hai Caliptus (Lara Fabian)

Hlavní ambicí herečky JITKY ČVANČAROVÉ ve StarDance je neuříznout si na parketě ostudu. Z tanečních si prý pamatuje základní krok waltzu. Její oblíbené heslo zní: Milovat a být milován.

Jak vypadala vaše první tréninková hodina? Začali jsme se učit základní kroky rumby, protože Lukáš tvrdí, že to je základ. Musím se přiznat, že jsem dlouho neměla takovou depresi. Připadala jsem si nemožná, tlustá, ošklivá a nemohla jsem se na sebe ani podívat. Nebyla to hysterie. Když vám někdo čtyři hodiny vštěpuje do hlavy základní krok, a vy si jej nemůžete zafixovat, připadáte si jako úplný exot. Popravdě jsem si myslela, že to bude jednodušší.

LUKÁŠ HOJDAN se prý bude snažit o to, aby si Jitka užila tanec a diváci se výborně bavili. Ve svém životě se striktně řídí heslem: Žijeme jen jednou a každý okamžik je jedinečný, tak ať to podle toho vypadá.

Jaké jsou vaše první pocity z Jitky? Výborné. Dobře se s ní komunikuje i spolupracuje. Dá se s ní bavit o všem a je ctižádostivá. Vypadá výborně na parketě, má obrovské charisma a sex-appeal. Druhou věcí je píle a pohybový talent, ale to u diváků nemusí až tak rozhodovat.

Co budou tančit v prvním kole: cha-cha – Ghostbusters Theme Song (píseň z filmu Krotitelé duchů)

StarDance a sázky

Největší šanci vyhrát StarDance má podle bookmakerů Jitka Čvančarová nebo Monika Absolonová, na které je vypsán kurz čtyři ku jedné. Naopak papírovým outsiderem s kurzem 17 : 1 má být kuchař Filip Sajler. „V minulé řadě byl outsiderem Jiří Schmitzer, a protančil se až do finále,“ upozorňuje ale mediální zástupce Tipsportu Michal Peterka. Lidé celkově při třetí řadě StarDance vsadili přes dva miliony korun. „Což se dá měřit s jedním atraktivním zápasem Gambrinus ligy,“ uvedl pro srovnání tiskový mluvčí Fortuny Petr Šrain. Jestli jsou tipy bookmakerů správné, bude jasné 18. prosince. Právě na tento den je naplánováno finále soutěže.

Zpěvačka MONIKA ABSOLONOVÁ o své účasti ve StarDance prý nepochybovala ani chvíli. Její oblíbené životní motto totiž zní: Co tě nezabije, to tě posílí. Za svůj největší úspěch považuje to, že ji baví její práce a má kolem sebe lidi, které má ráda. Jejím nesplněným snem je mít svůj vlastní původní hit.

Jak vypadala vaše první tréninková hodina? Nejdříve mi Vašek pouštěl hudbu. Pak mi začal ukazovat základní kroky waltzu, který mi kupodivu docela šel. Byl příjemný a pořád mě chválil, což já potřebuji. Sklon kritizovat se mám sama tak velký, že nepotřebuji, aby mě kritizoval ještě někdo další. Když mi něco nejde, jsem na sebe dost naštvaná.

VÁCLAV MASARYK za svůj největší úspěch považuje to, že ho baví život a má skvělou rodinu, která ho vždy podpoří. Mezi jeho profesní sny patří vítězství na mistrovství republiky a co nejlepší umístění na zahraničních soutěžích. Jeho oblíbené motto zní: Žij každý den, jako bys právě v něm měl prožít celý svůj život.

Jaké jsou vaše první dojmy z Moniky? Monika mě nadchla. Myslel jsem si, že s ní bude mnohem větší práce. Věděla, o čem tanec je, a výborně cítila rytmus. Učí se rychle, takže dojmy jsou úžasné.

Co budou tančit v prvním kole: waltz – Who Would Imagine A King (Whitney Houston)

Herečka VERONIKA ŽILKOVÁ označuje tanec za koníček, kterému se nikdy nevěnovala. Účastí ve StarDance si prý konečně plní svůj dívčí sen. Je vyznavačkou hesla: Život není to, co chceš, ale to, co vydržíš. Její největší ambicí je mít z tance radost a nezranit sebe a svého tanečního partnera.

Jaké jsou vaše první dojmy z Marka? Skvělé. Jsme podobná krevní skupina. Je přísný a s ničím se moc nepáře a je s ním legrace. Když jsme se poprvé setkali, bála jsem se, že bude zklamaný z toho, že netančí s nějakou mladou kráskou. On sebejistě prohlásil: „To je dobrý. Já se bál, že vyfasuju Halinu Pawlowskou.“

MAREK DĚDÍK se ve svém životě striktně řídí heslem: Nikdy se nevzdávej. Tanci se věnuje od svých třinácti let a na svém kontě má řadu mistrovských titulů. Ve StarDance se prý zatím nejvíce bojí kamer, na které si ještě nestačil zvyknout.

Jak vypadala vaše první tréninková hodina? Nevěděl jsem, co ve Veronice je, takže jsem si ji pořádně otestoval. Pak jsme začali pracovat na základních krocích našeho prvního společného tance a vypadá to docela dobře, zjistil jsem, že se ve Veronice skrývá talent. Její temperament, vášeň a chuť, kterou do tance přenáší, je tak obrovská, že se budeme ještě divit, kam až Veronika dojde.

Co budou tančit v prvním kole: cha-cha – Honey

Moderátor ALEXANDER HEMALA jde do StarDance podle svých vlastních slov bez ambicí, ale zato s velkou pokorou. Zatím inklinuje prý více ke standardním tancům, protože jsou pomalejší. Je propagátorem hesla: Nečiň druhým to, co nechceš, aby oni činili tobě.

Jaký jste žák? Lehce neohrabaný. Byl jsem šokován už druhou větou, kterou mi Jitka řekla. Prozradila mi, že při tanci se přenáší váha z nohy na nohu. Už tady cítím velké nedostatky. Pohupoval jsem se takhle v metru a pozorovala mě jedna mladá dívka. Musela si myslet, že rozhýbávám totální endoprotézu.

JITKA ŠORFOVÁ je jako učitelka tance prý trpělivá, hodná a milá. Ke svěřencům má spíš mateřský přístup a nedovede být příliš tvrdá. Ve svém životě se řídí heslem: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.

Jak vypadala vaše první tréninková hodina? Jsem spokojená. Dostali jsme se dál, než jsem předpokládala. Myslím, že Saša byl udiven sám sebou a snad měl z tréninku také dobrý pocit. Když jsem ho ujistila, že ty základy, které už umí, zase tak moc používat nebudeme, trošku se vyděsil.

Co budou tančit v prvním kole: waltz – You Light Up My Life (Whitney Houston)

Herec SAŠA RAŠILOV bere své účinkování ve StarDance jako velmi příjemnou výzvu vstoupit do vod, které příliš dobře nezná. Tvrdí o sobě, že je trpělivým žákem, který se nevzteká, neodkopává boty a neutíká z tanečního parketu. Jeho nesplněným snem je velký koncert s vlastní kapelou.

Co vás nejvíce překvapilo? Fakt, že jsem se základnímu tanečnímu pohybu ve svém profesním životě velmi vzdálil. Je složité dostat se do vnitřní i vnější fyzické souměrnosti, aby se mohl člověk začít pohybovat po parketě a říct si, že jeho pohyb pomalu, ale jistě směřuje k něčemu, co se jmenuje tanec.

KAROLÍNA MAJERNÍKOVÁ o sobě s úsměvem prohlašuje, že je přísná učitelka. Má ráda humor, a proto doufá, že se bude na trénincích a přenosech velice dobře bavit. Je propagátorkou hesla: Když chceš pohnout světem, pohni nejdříve sám sebou.

Jaký je Saša žák? Velmi vnímavý. Snaží se mi naslouchat a je velmi poctivý, je vidět, že ho tanec baví. Kdyby se mu náhodou nechtělo, tak bude mít smůlu. Dohlídnu na něj, aby trénoval pořádně. Vždyť se přece říká: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Co budou tančit v prvním kole: cha-cha – I Need To Know (Marc Anthony)

Kuchař a podnikatel FILIP SAJLER se svou učitelku tance prý snaží ve všem poslouchat. Snaží se řídit heslem: Život není o počtu nadechnutí, ale o chvílích, které vám berou dech.

Jak vypadala vaše první tréninková hodina? Učili jsme se základní kroky k našim prvním dvěma tancům. Abych byl přesnější: Veronika je krásně odtančila, já je velice nesměle odchodil.

Hlavní ambicí VERONIKY ŠMIKOVÉ ve StarDance je nepodcenit situaci a předvést na parketě co nejlepší výsledek. Tvrdí o sobě, že je trpělivá. Její životní motto zní: Život je jako omalovánky. Je jen na člověku, jaké použije barvy.

Kde budou Filipovy slabší a silnější stránky? Filip o sobě říká, že je tancem nepolíbený, což je vidět. Na to, že nikdy netančil, to ovšem není zas až tak špatné. Myslím, že by mu mohly dělat problém rychlejší tance.

Co budou tančit v prvním kole: waltz – With You I'm Born Again (Billy Preston & Syreeta Wright)

Herec PAVEL KŘÍŽ otevřeně přiznává, že do StarDance jde především proto, že se velice rád učí novým věcem. Na parketě mu prý největší problémy dělá koordinace a vysoké podpatky u latinských bot.

Co vám řekla Alice na první tréninkové hodině? Ujišťovala mě, že se výsledky určitě dostaví. Takže teď pokorně čekám, až to přijde. Učíme se zatím pouze kroky prvního tance, takže ještě není co hodnotit. Mám takovou obavu, že až se začneme učit druhý tanec, zapomenu okamžitě ten první.

ALICE STODŮLKOVÁ se na taneční parket poprvé postavila v deseti letech. Od prvního okamžiku prý věděla, že pro ni tanec bude vším. Její oblíbené motto zní: Cesta vzhůru vede přes dřinu, pot a slzy. Tanec je pro ni prý lékem na všechny bolesti. Účinkováním ve StarDance si plní velký životní sen.

Čím vás Pavel nejvíce překvapil? Svou skromností a ctižádostivostí. Co se týče tance, mám pocit, že je Pavel trošku promarněný talent. Výborně cítí rytmus a rychle se učí.

Co budou tančit v prvním kole: cha-cha – Black Or White (Michael Jackson)

Více o StarDance

Průběh každého kola StarDance si mohou diváci ČT1 připomenout v repríze pořadu, kterou ČT1 uvádí vždy v neděli po půlnoci a v pátek dopoledne od 9:00. Exkluzivní pohled do zákulisí taneční show nabídne ČT1 od neděle 31. října denně kromě soboty od 20:00 v pořadu StarDance… kolem dokola.

V pondělí 1. listopadu od 14:00  proběhne chat s moderátory StarDance Terezou Kostkovou a Markem Ebenem a každé další pondělí pak chat s tanečním párem, který nepostoupil do dalšího kola, a to na webovém speciálu. Diváci zde naleznou také pravidla hlasování, videoarchiv, blogy, stále aktualizované informace i prostor pro diskusi.

  • Aneta Langerová a Michal Kurtiš autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198533.jpg
  • Jitka Čvančarová a Lukáš Hojdan autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198519.jpg
  • Monika Absolonová a Václav Masaryk autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198520.jpg
  • Veronika Žilková a Marek Dědík autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198526.jpg
  • Alexander Hemala a Jitka Šorfová autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198528.jpg
  • Saša Rašilov a Karolína Majerníková autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198530.jpg
  • Filip Sajler a Veronika Šmiková autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198531.jpg
  • Pavel Kříž a Alice Stodůlková autor: Lenka Hatašová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1986/198532.jpg