On-line z AVU: Karolina Jirkalová / Tady a teď

Při přednášce publicistky Karoliny Jirkalové na téma Tady a teď. Pokus o sondu do současné české architektury neměli účastníci čekat kunsthistorii, ale spíše zvědavé pozorování. Cílem bylo najít určitá významová těžiště, obsahy, témata a formy, ve kterých se různorodá škála české architektury zhušťuje a nabývá na síle. Anebo naopak řídne a odhaluje svá slabá místa. Web ČT24 přednášku přenesl on-line. Záznam je možné přehrát v tomto článku nebo v archivu iVysílání.

Karolina Jirkalová (* 1976), novinářka, kritička a editorka se zaměřením na architekturu, výtvarné umění a literaturu, v roce 2003 absolvovala Filozofickou fakultu UK v Praze. V letech 2003 až 2005 pracovala jako redaktorka Českého rozhlasu 3 – Vltava. Od roku 2007 je zástupkyní šéfredaktora časopisu Art & Antiques. Přispívá do Lidových novin, časopisu Era 21 a dalších médií, spolupracuje s občanským sdružením Kruh. V roce 2008 spolu s Miroslavem Masákem edičně připravila publikaci Architekti Sial, o rok později se podílela na knize rozhovorů Město mezi domy.

Při příští přednášce v rámci cyklu Středy na AVU - 8. 12. od 18:00 - představí Zbyněk Baladrán a Vít Havránek svou dvouletou teoretickou a uměleckou trajektorií kurátorů Manifesty 8, evropského bienále současného umění.

Středy na AVU - Karolina Jirkalová: Tady a teď (zdroj: ČT24)