Toulavou kameru 11 je možné i hrát

Praha – Už se stalo tradicí, že v předvánočním čase vždy spatří světlo světa další kniha inspirovaná reportážemi z Toulavé kamery. Ta, která se na pultech obchodů objevila v těchto dnech, má už pořadové číslo jedenáct. Publikace obsahuje padesát reportáží, které čtenáře zavedou do hradů a zámků, neobvyklých muzeí a ukážou i pozoruhodné přírodní úkazy. Představí také lidi, kteří se věnují zapomenutým řemeslům nebo netradičním koníčkům.

Toulavá kamera 11 se vypravila například do Beskyd na naučnou stezku Gruň – Staré Hamry, projela na kole Slavkovským lesem, zavzpomínala na historii slavného divadla Drak v jeho nedávno otevřeném Labyrintu nebo si podrobně prohlédla pražský orloj. To vše je jen nepatrná část z pestré nabídky výletů po všech koutech České republiky.

Kniha, která vznikla díky spolupráci nakladatelství Freytag & Berndt a České televize, je doplněna o fotografie, inovované mapy a praktické informace. Součástí knižní Toulavé kamery je i vánoční bonus – společenská desková hra pro dlouhé zimní večery.

Pořad Toulavá kamera patří k divácky nejoblíbenějším pořadům ČT. Vysílá se v premiéře vždy v neděli na ČT1. Záznamy jednotlivých dílů je možné zhlédnout v archivu iVysílání.

Společenská hra Toulavá kamera 11
Zdroj: ČT24/ČT