All You Need Is Now, tvrdí Duran Duran

Londýn – Kultovní britská kapela osmdesátých let Duran Duran se po třech letech vrátila k nahrávání. Tři dny před Vánoci vydá svou třináctou studiovou desku. Fanoušci si ji budou moci s předstihem stáhnout prostřednictvím iTunes. Album All You Need Is Now už předznamenal počátkem prosince stejnojmenný singl. Duran Duran byli jednou ze západních kapel, která u nás mohla před rokem 1989 koncertovat, poprvé zahráli v Praze v roce 1988.

Na nejnovějším albu se sešli čtyři hudebníci z původní sestavy: zpěvák Simon Le Bon, klávesista Nick Rhodes, baskytarista John Taylor a bubeník Roger Taylor. „Album je vzkazem pro naše fanoušky. Jsme na scéně třicet let, to je, jako když šplháte na kopec, pak se podíváte dolů a vyděsíte se. Podobné je, když se ohlížíte za kariérou. Nemůžete nic vytvořit, protože máte celou historii pořád v hlavě. Musíte na ni zapomenout a začít přemýšlet – teď,“ říká Simon Le Bon.

Duran Duran se na novém albu připomínají odkazem na své punkové a rokenrolové začátky, ačkoli největší slávy dosáhli v polovině osmdesátých let, v éře takzvaného syntezátorového popu. Tehdejší krásní novoromantičtí idolové se tentokrát navlékli do kůže a vnějškově poněkud přitvrdili.

Reportáž Petra Fischera (zdroj: ČT24)

Syntezátorový základ jejich hudby ale producent Mark Ronson záměrně zachoval. „Mark se ptal: Nicku můžeme použít analogové klávesy, které si kdysi používal u téhle písničky?“ vypráví klávesista Nick Rhodes. „A já řek, že jasně, a pak mi došlo, že ten zvuk tenkrát fakt fungoval, proto jsme to taky dělali.“

Deska All You Need Is Now se po předvánočním digitálním vydání na internetu dočká i pevné verze na CD nosiči. Vyjde v únoru příštího roku, kdy Duran Duran oslaví třicet let existence na hudební scéně.

Vydáno pod