Koncert bez Mejly o Mejlovi

Praha - Deset let, které počátkem ledna uplynuly od smrti undergroundového hudebníka Milana „Mejly“ Hlavsy, si 8. ledna v pražském Paláci Akropolis připomenou jeho někdejší spoluhráči i posluchači. Na koncertě nazvaném 10 let bez Mejly sólově vystoupí někdejší Hlavsovi hudební souputníci; speciální koncert odehrají i muzikanti jeho bývalé kapely Půlnoc, kteří během večera pokřtí dvojalbum Kniha noci.

V úvodní části večera se v krátkých blocích představí frontman kapely Psí vojáci Filip Topol, bubeník Jan Brabec, básník Ivan Martin Jirous, klarinetista Vratislav Brabenec s kytaristou Joem Karafiátem a zpěvák a básník Pavel Zajíček s triem Podobenství.

„V druhé půli odehraje Půlnoc regulérní koncert čítající zhruba 12 skladeb,“ uvedl Vladimír „Lábus“ Drápal z vydavatelství Guerilla records, který koncert uspořádá. Zpěvačku Michaelu Němcovou doprovodí klávesista a zpěvák Josef Janíček, violoncellista Tomáš Schilla, kytarista Jiří Křivka a bubeník Jiří Michálek; na basovou kytaru bude hrát Petr Kumandžas. 

„V průběhu večera se pokřtí dvojalbum Půlnoci Kniha noci se záznamem dvou koncertů - úplně prvního vystoupení kapely z června 1988 a koncertu z Chmelnice z roku 1989,“ upozornil ještě Drápal. Součástí nahrávky budou i bonusy, například píseň Magické noci s hostujícím Allenem Ginsbergem, slavným americkým beatnickým básníkem.

Vydáno pod