Žena na koštěti přiletí do kin v září

Praha – Václav Vorlíček má na kontě třicet celovečerních filmů a mnoho úspěšných seriálů. Jeho nejnovějším projektem je Saxana, pokračování filmové komedie Dívka na koštěti. K příběhu čarodějnice, která z říše pohádek uteče do světa lidí, se Vorlíček vrátil po čtyřiceti letech. Film vzniká v koprodukci České televize, v kinech se objeví 15. září letošního roku pod názvem Saxana, tedy bez původně zamýšleného dodatku „veletrh strašidel“.

S natáčením začal Vorlíček v roce 2007, v současné době probíhá dokončování animací. Snímek kombinuje hrané scény a skutečné herce s animovanými 3D pohádkovými postavičkami a jejich prostředím a propojuje pohádkový svět s reálným.

Ve filmu si zharáli opět hlavní protagonisté z prvního dílu – Petra Černocká a Jan Hrušínský. Jsou už manželé a mají dceru Saxanku (hraje ji Helenka Nováčková, pro niž byla tato role první hereckou zkušeností), rodinnou vilu obývají ještě společně se strýcem Evženem (Petr Nárožný) a ztřeštěnou tetou Irmou (Jiřina Bohdalová), kteří o minulosti Saxany nic netuší. Teprve její neopatrnost zaviní, že se všechno prozradí. Malá Saxanka se prostřednictvím kouzelné knížky dostane do čarodějnického světa, kde ji čeká komiksový padouch Crashman, který chce kouzelný svět ovládnout, ale také neobyčejná dobrodružství.

Kromě už zmíněných herců se v Saxaně, která má být filmem pro celou rodinu, objeví například i Naďa Konvalinková, Jiří Lábus, Jiří Somr nebo Markéta Hrubešová.

  • Petra Černocká ve filmu Saxana zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2232/223145.jpg
  • Helenka Nováčková ve filmu Saxana zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2232/223147.jpg