I přes klacky pod nohama Bond vyráží do akce

Los Angeles - V pořadí třiadvacátá epizoda dobrodružství agenta Jamese Bonda se na plátna kin dostane v roce 2012 s britským hercem Danielem Craigem v hlavní roli. Režie se ujme jeho krajan Sam Mendes. Práce na přípravě filmu byly přitom loni na jaře pozastaveny kvůli nejistotě způsobené finančními problémy filmového studia MGM. V té době už bylo Craigovo jméno pro roli Jamese Bonda potvrzeno, o Mendesovi jako režisérovi se spekulovalo.

Sam Mendes, bývalý manžel herečky Kate Winsletové, dostal v roce 2000 Oscara za film Americká krása. Na kontě má také filmy Road to Perdition (2002), Nouzový východ (2008) či Všude dobře, proč být doma (2009). Dvaačtyřicetiletý Craig je šestým představitelem filmového agenta Jejího Veličenstva. V roli agenta 007 se úspěšně představil už v roce 2006 ve filmu Casino Royale a o dva roky později ve snímku Quantum of Solace.

Práce na nové bondovce začaly prakticky ve stejnou dobu, kdy byl Quantum of Solace, zatím poslední díl série, uveden do kin. Natáčení bylo ale na jaře 2010 odloženo na „neurčito“. Důvodem byla nejistá budoucnost filmového studia MGM, které je spoluvlastníkem práv na filmy o Jamesu Bondovi. Snímek o agentovi 007 podle producentů nakonec ale přeci jen vznikne. Premiéru by měl mít v roce 2012 u příležitosti padesátého výročí první bondovky Dr. No se Seanem Connerym v hlavní roli.

Jak se bude nový snímek jmenovat, zatím známo není. Ani to, jaká dobrodružství Bonda čekají a kde se budou odehrávat. Objevily se nepotvrzené informace, že děj má vycházet ze skoro neznámé Flemingovy povídky 007 v New Yorku z roku 1964.

James Bond - Dr. No
Zdroj: ČT24/internet
Vydáno pod