Malá Vizita - improvizace z Divadla Kampa (leden 2011)

Praha - Exkluzivní přenos z Divadla Kampa – totálně improvizační představení Jaroslava Duška a Pjéra la Šé'ze se uskutečnilo v rámci projektu Kultura on-line i na portálu ČT24. Poprvé se tak návštěvníci webových stránek moli setkat s divadelním představením v přímém přenosu (záznam je k dispozici v tomto článku a v archivu iVysílání - původní vysílání). Divadelní večery Malé Vizity, které se odehrávají v Divadle Kampa, se vyznačují neuvěřitelnou kreativností, originálním humorem, překvapující hloubkou vhledu do duše člověka i neočekávaným odhalením souvislostí. Především jsou ale vždy zábavné, neboť skrze smích a grotesku nahlíží Jaroslav Dušek až na dno naší lidské komedie.

Herec, filozof, scenárista, režisér a v prvé řadě nepřekonatelný improvizátor Dušek otevřel na podzim minulého roku Divadlo Kampa jako svou domovskou scénu. Motivací pro tento krok bylo nejen získat adekvátní prostor pro vlastní, autorské herecké i režijní projekty, ale i vytvořit otevřenou komorní scénu jako kreativní platformu pro uměleckou činnost spřízněných osob i souborů.

Divadlo Kampa nechce zprostředkovávat pasivní receptivní zážitky, ale touží být inspirací a podnětem k povzbuzení individuální kreativity a schopnosti tvůrčího sebevyjádření svých návštěvníků. Takovéto výjimečné zážitky chce portál ČT24 zprostředkovat i návštěvníkům svých webových stránek, a proto navázal úzkou spolupráci s Divadlem Kampa, odkud budou přenášeny další zajímavé projekty.

V rámci plánovaných přenosů bude dále možné seznámit se například s unikátním představením Racek - podle knižní předlohy Richarda Bacha, originální inscenaci sestavil a režíroval Jaroslav Dušek, který se inspiroval poetičností a vzletností znakového jazyka a postavil hru na neslyšících interpretech. Dále se návštěvníci rubriky Kultura on-line mohou zúčastnit večera s názvem Duše K, při kterém Jaroslav Dušek hovoří s pozvanými hosty, vesměs jedinečně originálními osobnostmi. V plánu je i přenos autorského představení Nataši Burger a Agáty Duškové Na cestě a dalších netradiční pořadů včetně představení pro děti.