Olympic Unplugged se vrátí jen jednou

Zlín - Kapela Olympic v čele s frontmanem Petrem Jandou zopakuje po patnácti letech úspěšný projekt Olympic Unplugged, který tehdy odehrála společně s pražskou filharmonií. Jediný koncert se uskuteční v dubnu ve zlínském Kongresovém centru, kde Olympic vystoupí společně se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů.

„Nápad oživit vystoupení Olympiku v doprovodu orchestru se zrodil před půl rokem, když jsem viděl první fotky a vizualizace koncertního sálu Kongresového centra. Poslali jsme tehdy Petru Jandovi pár vizualizací sálu a odpověď přišla do dvou dnů, že je to nádherné a jdou do toho,“ uvedl ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

Výstavba Kongresového centra, které zahájilo svou činnost letos v lednu a nové zázemí v něm našla Filharmonie Bohuslava Martinů, stála přes 630 milionů korun. Zlín na investici získal evropskou dotaci. Stavba z dílny architektky Evy Jiřičné se mnohokrát stala terčem kritiky a Zlín dodnes rozděluje na dva tábory - odpůrce a obdivovatele.

Olympic, který vznikl v 60. letech, již přes 20 let vystupuje v nezměněné sestavě. Vedle jejího zakladatele, kapelníka, kytaristy a zpěváka Petra Jandy ji tvoří baskytarista Milan Broum, klávesista Jiří Valenta a bubeník Milan Peroutka.

V roce 1968 skupina debutovala albem Želva, které je první českou beatovou dlouhohrající deskou. Za svou kariéru vydala téměř dvě desítky dlouhohrajících alb a mnoho různých výběrů. Poslední studiovou desku Sopka vydal Olympic v září 2007.