Spirit Festival žádá otevřené srdce

Praha - V Novoměstské radnici a v Centru tance proběhne ve dnech 4. a 5. února 2011 velká oslava tance, hudby a jógy – Prague Spirit Festival. Akce, jejíž patronkou se stala herečka Bára Hrzánová, nabídne ve dvou dnech celé série jógových seminářů, meditací, tanečních a pohybových dílen i akcí pro děti. Kromě samotné jógy festival také nabídne velmi zajímavý Bollywood dance, brazilské bojové umění mísící pohyb a hudbu – capoeiru nebo flamenco a orientální tanec.

„Celý festival by měl být hlavně prostorem pro setkávání lidí, kteří mají otevřené srdce i oči. Zájemcům nabídneme řadu špičkových učitelů jógy ze světa i možnost srovnání zahraničního přístupu s českou duchovní tradicí. Aby vše nebylo příliš vážné, budou zde i dětské dílny a koncert několika spřízněných hudebních těles,“ říká ředitelka festivalu Martina Procházková.

Festival nabídne možnost zhlédnout moderní jógové postupy. Lekce Julese Febreho – vůdčí osobnosti Jivamukti jógy v New Yorku - ve Velkém sále Novoměstské radnice například hudebně doprovodí známý pražský DJ. 

Na koncertu v Centru tance pak společně vystoupí Bára Hrzánová se skupinou Condurango, Mário Bihári a známá romská kapela Bachtale Apsa. Filmovou pozvánku na festival natočil režisér Miloš J. Kohout a vystupuje v ní řada známých tváří, mimo jiné zpěvačka Tereza Černochová nebo herečky Bára Hrzánová a Jitka Schneiderová.