Sunflower Caravan: Vyvíjím se, tedy zpívám

Praha – Na konci listopadu pokřtila kapela Sunflower Caravan svou druhou desku A Little Bit More, která mnohé její fanoušky překvapila. Frontman skupiny Andy na ní totiž zpívá, což je oproti do té doby povětšinou instrumentální muzice Caravanů změna. ČT24 s triem hudebníků udělala rozhovor v pražském experimentálním prostoru Roxy/NoD, kde kapela natáčela nový klip.

Základem poslední desky zůstává restro styl kapely, Sunflower Caravan se ale zároveň posouvá o něco dál a nabízí i A Little Bit More – Andyho zpěv. „Náš cíl rozhodně od začátku nebyl být instrumentální, nikdy jsme si za tím nestáli, vzniklo to v podstatě samo. Pak jsem začal zpívat na zkouškách, na koncertech…,“ vysvětluje klávesák a frontman kapely.

Ústředním tématem textů na desce A Little Bit More je podle Andyho svoboda, paradoxně proto vyznívá, že předchozí tvorba Sunflower Caravan se ukázala jako svazující – nikoli pro kapelu, ale pro některé její fanoušky. Skupina ovšem obohacení své hudby o texty vnímá jako součást svého vývoje.

Kapela Sunflower caravan (zdroj: ČT24)

„Lidé to vnímají tak, že něco zkoušíme, ale tak to není,“ upozornil v rozhovoru pro pořad Kulturama bubeník Vítek. „My jsme nic nezkoušeli, věděli jsme, že tohle je cesta, kterou chceme jít, stejně jako jsme věděli, že je cesta, když jsme začali hrát na hammondy, stejně jako cokoli jiného ve vývoji naší kapely. Někdo říká: 'Běžte zpátky do toho, co jste dělali předtím.' Ale to nejde, pro nás není žádné zpátky.“

Naživo můžete Sunflower Caravan slyšet ve čtvrtek 10. února v pražském Hard Rock Cafe 30 v soutěži Battle Of The Bands 2011.

Vydáno pod