Hvězda Bieber padá vzhůru

Ottawa – Jako o největší popové hvězdě, kterou daly světu internetové stránky YouTube, se mluví o šestnáctiletém kanadském zpěvákovu Justinu Bieberovi. Za svůj úspěch vděčí videím, které umísil na internet. Jeho píseň Baby se stala v roce 2010 nejsledovanějším videoklipem na YouTube, přehrána byla více než 400milionkrát. Tříletou kariéru tohoto fenoménu nyní rekapituluje dokumentární film režiséra Jona Chua.

Bieber vděčí za svou slávu serveru YouTube. Videa, která původně na internet nahrávala jeho matka, se stala senzací a pomohla mu ke smlouvě s nahrávací společností. Ochrannou ruku nad ním drží černošský producent a zpěvák Usher, který se stal jeho osobním koučem a rádcem. Ve svých šestnácti letech patří Bieber k nejúspěšnějším teenagerům. Co říká, dělá a především zpívá, je podle britského listu Observer na sociálních sítích sledovanější než slova Baracka Obamy nebo dalajlámy.

"Ve filmu chci…

… ukázat, kdo vlastně jsem. Že jsem musel překonat spoustu překážek, ale na druhou stranu jsem pořád stejný jako moji vrstevníci." /Justin Bieber/

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

„Spousta lidí se snažila převyprávět můj příběh v novinách a časopisech, ale vlastně se moc netrefili,“ říká Bieber. Trefou má být ale hudební dokument nazvaný Nikdy neříkej nikdy, který fanouškům zprostředkuje, jak jejich idol vidí sám sebe. Důležitou roli v příběhu hrají sociální sítě jako Facebook nebo YouTube, které zpěváka proslavily. 

„Chtěli jsme natočit film o generaci dětí, jimž tenhle nástroj dává obrovskou moc. Velké korporace přitom dodnes neví, jak sociální sítě využít. Justinovi se to povedlo. To je podle mě důležité poselství o současnosti,“ upozorňuje režisér snímku Jon Chu. Film měl původně režírovat dokumentarista Davis Guggenheim, autor filmů o globálním oteplování nebo krizi amerického školství. Po dvou dnech ale od plánu ustoupil. Premiéru životopisu šestnáctiletého zpěváka filmové studio naplánovalo na valentinský svátek zamilovaných.

  • Justin Bieber a Usher zdroj: Paramount Pictures http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2308/230701.jpg
  • Justin Bieber a fanynky zdroj: Paramount Pictures http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2308/230710.jpg
  • Justin Bieber zdroj: Paramount Pictures http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2308/230702.jpg
  • Justin Bieber se svou matkou zdroj: Paramount Pictures http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2308/230706.jpg
Vydáno pod