Streisandová se dnes stane osobností roku

Los Angeles - Nadace MusiCares, kterou provozuje americká akademie hudebního průmyslu, vyhlásila osobností roku 2011 americkou zpěvačku a herečku Barbru Streisandovou. Ocenění je udělováno za charitativní činnost na poli hudebního vzdělávání, Streisandová si ho převezme dnes v Los Angeles. V nedělil pak bude mít publikum na slavnostním předávání Grammy ojedinělou možnost vidět živé vystoupení osminásobné držitelky těchto hudebních cen.

Osmašedesátiletá Barbra Streisandová je desítky let aktivní jako zpěvačka a filmová i divadelní herečka. Proslavily ji třeba snímky Funny Girl nebo Takoví jsme byli. Celkem natočila osmnáct filmů, které jí přinesly dva Oscary a zařadily ji mezi přední hollywoodské hvězdy.

Neméně populární je i jako zpěvačka. Doma ve Spojených státech prodala přes sedmdesát milionů desek, ve světě dalších sto čtyřicet milionů. V sedmdesátých letech, kdy byla vůbec nejúspěšnější, měli víc prodaných alb jen Beatles a Elvis Presley.

Streisandová osobností roku (zdroj: ČT24)

Umělkyně přitom vystupuje jen ojediněle, a to většinou na charitativních akcích. V letech 2006 až 2007 ale vyjela na turné po Spojených státech a Evropě. Letos udělá další výjimku a v neděli zazpívá na slavnostním večeru předávání hudebních cen Grammy. Barbra Streisandová získala už osm těchto cen a letos je nominována znovu - za nejlepší album tradičního popu s deskou Love Is the Answer.

Vydáno pod