Troška diváky brzy seznámí s Čertovou nevěstou

Praha – Nejnovější filmový počin Zdeňka Trošky, tentokráte pohádkový, bude do kin uveden na konci dubna. Tvůrci tento týden do kin vypustili ochutnávku v podobě traileru. Výpravný snímek s názvem Čertova nevěsta, vyprávějící příběh o lásce a odvaze, které překonají i peklo, je inspirovaný pohádkou Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil.

První klapka k pohádce padla před více než půl rokem. Natáčelo se v jihomoravských Buchlovicích, v barokním šlechtickém sídle, na zřícenině hradu Choustník nebo na severočeském zámku Ploskovice. Ve všech těchto exteriérech se odehrává příběh lásky princezny Štěpánky, která se v den svých osmnáctých narozenin musí provdat za Lucipera, a Štěpána, syna královniny komorné, který se odvážně pustí kvůli své milé do boje s peklem.

Diváci se prý mohou těšit nejen na romantický příběh s dobrým koncem, krásné lokality, promyšlené kostýmy a masky, ale i filmové triky - realizace celkem 195 vizuálních efektů trvala tři a půl měsíce.

Na scénáři k filmu s Troškou spolupracoval Marek Kališ, za kamerou stál David Ployhar. V roli Čertovy nevěsty a jejího milého se představí studenti pražské DAMU Eva Josefíková a Václav Šanda. Ve filmu se objeví také mnoho známých herců: Sabina Laurinová (královna), David Suchařípa (král), Karel Zima (čert), František Němec (Luciper) nebo Bára Munzarová (Verunka).