Kylie Minogue otevře chrám bohyně Afrodite

Praha – Obrovskou show v přepočtu za půl miliardy korun dnes svým fanouškům v pražské O2 areně předvede australská popová zpěvačka Kylie Minogue. Dvouhodinový program turné Aphrodite: Les Folies Tour 2011 slibuje mimo jiné tři desítky obřích fontán, pódium ve tvaru srdce či osm extravagantních kostýmů hlavní hvězdy od světoznámých návrhářů. „Okolo půl deváté večer se před českým publikem vynoří ze zlaté mušle jako řecká bohyně lásky a sexu Afrodite,“ popisuje úvod vystoupení dvaačtyřicetileté zpěvačky Jan Tuna z pořádající společnosti Bestsport. Vstupenky na koncert jsou už několik dní vyprodané.

Kylie Minogue bude doprovázet 26 tanečníků a osm vzduchoplavců „Spidermanů“, kteří budou díky unikátnímu systému létat po areně. Zpěvačka a příležitostná herečka bude například při jedné z písniček létat nad hlavami diváků na polonahém černém andělovi, v závěru vystoupení zase při hitu All the Lovers z jejího posledního alba Aphrodite bude tryskat voda ze tří desítek obřích fontán a v duchu videoklipu, který některé asijské země kvůli sexuálnímu podtextu zakázaly, vyroste na pódiu pyramida z polonahých lidských těl.

Od Locomotion k All the Lovers

Reportáž Terezy Radvákové (zdroj: ČT24)

Během show dojde jak na nejnovější písně (All the Lovers či Get Outa My Way), tak na celý průřez její kariérou s hity Locomotion nebo I Should Be So Lucky. Zpěvačka zároveň slibuje i intimnější vokální pasáže za doprovodukapely. „Kylie Minogue v úterý večer vystupuje v Berlíně, hned po skončení koncertu nasedá do soukromého tryskáče a přelétává do Prahy. Sem dorazí uprostřed noci, přesune se do jednoho z nejluxusnějších hotelů a už odpoledne bude zkoušet v O2 areně,“ sdělil Tuna. „Praha je nádherná, už se na ni moc těším. Je tady tolik úžasných míst a lidí. Těším se, že budu pokračovat v tom, co jsem tu před třemi lety započala,“ podotkla zpěvačka.

Někteří fanoušci se stanou součástí představení, protože majitelé nejlepších, a tedy i nejdražších vstupenek se ocitnou přímo v centru dění, v samém středu obřího srdce. Kvůli fontánám se neobejdou bez speciálních pláštěnek, které dostanou před koncertem od managementu Minogue ve speciálním batůžku. Vstupenky do tohoto prostoru nazývaného Splash zone jsou součástí balíčku, v němž kromě originální pláštěnky dostanou diváci v batůžku i ručník a další věci.

Třicet vodních fontán tryskajících do třiceti metrů

Pro Kylie Minogue to bude již druhá návštěva pražské O2 areny - poprvé se zde představila v roce 2008. Na koncert australské zpěvačky se podle pořadatelů do pražské O2 areny chystá i řada osobností tuzemského showbyznysu. Koncert si údajně nenechá ujít ani zpěvačka Anna K., kterou s Minogue spojuje stejný osud žen, které dokázaly úspěšně bojovat s rakovinou prsu.

Celosvětové turné odstartovala Minogue 19. února v dánském Herningu. Obří pódium po jednotlivých městech Evropy vozí 20 kamionů. Celou produkci má na starosti 120 lidí. Pódium obsahuje přes milion pohyblivých částí. Jeho součástí je i sedm výtahů a 30 vodních fontán, které budou tryskat do výšky 30 metrů.

Podle Warner Music Australia prodala Minogue na světě přes 65 milionů desek. Nedávno byla zvolena nejinspirativnější osobností trpící rakovinou prsu. Svůj hlas jí lidé dali za to, že ochotně a otevřeně hovořila o své nemoci a o tom, jak se s ní vypořádává. Loni v dubnu se Kylie Minogue stala v průzkumu poradenské společnosti Millward Brown nejmocnější celebritou ve Velké Británii.

Kylie Ann Minogue se narodila v roce 1968 v australském Melbourne. Kariéru zahájila už během 80. let, kdy hrála v telenovele Sousedé. V té době se také stala popovou hvězdou díky singlům I Should Be So Lucky a Locomotion. Podle Warner Music Australia prodala celosvětově 68 milionů desek. V roce 2005 byla Kylie diagnostikována rakovina prsu, ze které se úspěšně vyléčila. Má mladší sestru Dannii, která je rovněž herečkou a zpěvačkou.

Vydáno pod