Vetřelci a lovci do třetice: Užij si se psem

Brno - Po snímcích Zrozen bez porodu a Krutá nevěra začalo v Centru dramatické tvorby brněnského studia natáčení poslední části triptychu Vetřelci a lovci, opět v režii Filipa Renče. Ve třetím díle s názvem Užij si se psem se diváci znovu setkají se zdravotní sestrou Věrou Podlipnou (Simonou Stašovou) a tajemných doktorem Zahálkou (Juraj Kukura). V hlavních rolích příběhu se tentokrát představí Jan Budař, Iva Janžurová nebo Jana Stryková.

Natáčet se bude zhruba měsíc na několika místech v Brně a Kunovicích. Na snímku spolupracuje stejný tým autorů jako na předešlých dvou dílech. Režisér Filip Renč se podílel na scénáři s publicistou a novinářem Josefem Klímou. Za kamerou stojí Karel Fairaisl, který za film Zrozen bez porodu získal před několika dny výroční cenu Asociace českých kameramanů.

Všechny příběhy triptychu vycházejí ze skutečných případů. Všímají si relativně nového společenského fenoménu - jisté sorty lidí, která přibyla na bohaté scéně zločinu a lidské špíny. Vnikají potají do cizích životů jako paraziti a postupně svého nositele zahubí, ať už existenčně, finančně, či přímo fyzicky.

„Lovcem vetřelců“ v televizních příbězích je tajemný doktor Zahálka (Juraj Kukura), jemuž pomáhá zdravotní sestřička Věra Podlipná. Právě této ženě Zahálka v prvním díle pomohl v marném boji s organizovanou skupinou podvodníků, která ji chtěla prostřednictvím fiktivního syna připravit o majetek.

Tentokrát se Zahálka na Věru, jež pracuje na psychiatrii, obrátí s problémem svého známého. Milan (Jan Budař) žije sám s maminkou (Iva Janžurová) a má psychické problémy. Pokusil se o sebevraždu poté, co se mu nepodařilo upoutat pozornost své kolegyně Ireny (Jana Stryková).

Jenže: Jak je to ve skutečnosti? Kdo komu vlastně ztrpčuje život? To vše se Věra Podlipná pokouší zjistit, aby opět, jako v obou předchozích dílech, dospěla k překvapivým zjištěním, v nichž zase sehrává významnou roli již zmíněný doktor Zahálka.