Burešová opanovala Pardubice

Pardubice - Nejúspěšnější veselohrou letošního 11. ročníku přehlídky divadelních komedií Grand Festival smíchu se stala hra Škola základ života, kterou s Městským divadlem Brno nastudovala režisérka Hana Burešová. Získala hlavní cenu Komedie roku 2010, kterou udělují odborná a studentská porota společně s diváky. Legendární hudební retrokomedie ze studentského života dostala i cenu diváků.

Za nejlepší ženský herecký výkon festivalu porotci ocenili Martinu Sikorovou v roli Adély v inscenaci Pomsta a la Netopýr domácího pardubického divadla. Cenu za nejlepší mužský herecký výkon si odnesl Pavel Tesař z pražského Divadla v Dlouhé v roli Follbragueta v komedii Dáváme děťátku klystýr! - „Kašlu na to,“ řekla Hortensie.

Posledně zmiňovaná hra získala také cenu odborné poroty. Studentská porota udělila své ocenění muzikálové komedii Dědeček automobil podle románu Adolfa Branalda v podání Městského divadla Mladá Boleslav, divákům se nejvíce líbila Škola základ života. Režisérka Hana Burešová si tak může připsat zásluhy na čtyřech oceněních, neboť režírovala i hru Divadla v Dlouhé.

Z inscenace v Divadle v Dlouhé
Zdroj: ČT24