Travolta bude točit nového „kmotra“

New York - Šéfa newyorské mafie Johna Gottiho staršího ztvární v připravovaném filmu o třech generacích mafiánské rodiny americký herec John Travolta. V roli jeho dcery by se mohla objevit Lindsay Lohanová. Producent Marc Fiori už před časem řekl, že film se zařadí mezi klasické mafiánské snímky a bude to nový „kmotr“. Film Gotti: Tři generace, který bude režírovat Nick Cassavetes, vypráví příběh otce a syna.

Otcem je šéf newyorské mafie John Gotti, kterému se přezdívalo Teflonový don, protože z mnoha soudních procesů vyšel osvobozen. Nakonec byl ale v roce 1992 odsouzen k doživotnímu vězení za vydírání a šest vražd. V roce 2002 ve vězeňské nemocnici zemřel na rakovinu a byl pohřben ve zlaté rakvi na brooklynském hřbitově. Gotti starší údajně i z vězení dál řídil svou mafiánskou rodinu prostřednictvím svého syna. I John Gotti mladší ale nakonec byl zadržen a skončil ve vězení za korupci, vydírání a podvody.

"Je to pravděpodobně nejzajímavější příběh, který se v této zemi ještě nevyprávěl,„ prohlásil Travolta na tiskové konferenci. Prozradil, že mluvil s jedním synem Gottiho. “Jeho otec přišel o syna a já jsem také ztratil syna. Mluvili jsme o tom, jak to bolí a jak bolestivé to bylo pro jeho otce," řekl Travolta, jehož šestnáctiletý syn Jeff zemřel náhle v roce 2009 po záchvatu, který byl projevem jeho srdeční nemoci. John Gotti přišel o dvanáctiletého syna, kterého v roce 1980 srazilo auto.

Ve filmu by měla hrát také jedenáctiletá Travoltova dcera Ella Bleu, která ztvární Gottiho mladší dceru Angelu. Na plátně by se měl objevit i Joe Pesci v roli blízkého přítele Angela Ruggiera. Producent Marc Fiori připustil, že o účasti ve filmu se jedná i s Lindsay Lohanovou. Ta by se podle tisku měla ujmout role Gottiho dcery Victorie.

Natáčení by mělo začít v říjnu a na plátna kin by se měl snímek dostat v roce 2012.

  • Lindsay Lohanová a Elijah Wood ve filmu Bobby zdroj: Blue Sky Film http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2467/246619.jpg
  • Joe Pesci ve filmu Casino zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2467/246614.jpg