Producenti Vyprávěj zaujali Zlatou nymfu

Monako – Oceněním Zlatá nymfa se od teď může pyšnit seriál České televize Vyprávěj. Cenu si totiž z prestižního Mezinárodního televizního festivalu v Monte Carlu odvážejí producenti seriálu Filip Bobiňski a Petr Šizling. Jsou tak prvním českým zástupcem, který v kategorii Nejlepší evropský producent dramatického seriálu vyhrál. Seriál Vyprávěj byl též nominován v kategoriích Nejlepší herec dramatického seriálu a Nejlepší herečka dramatického seriálu. Svatopluk Skopal a Nina Divíšková však své nominace neproměnili.

Seriál České televize Vyprávěj, který byl českým želízkem mezi velkou zahraniční konkurencí na prestižním Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu, uspěl a získal tak další ocenění. Tou je Zlatá nymfa v kategorii Nejlepší evropský producent dramatického seriálu, kterou obdrželi producenti seriálu Filip Bobiňski a Petr Šizling. Uspěli tak ve velmi silné mezinárodní konkurenci, jejich „soupeři“ byly například seriály Tudorovci, Missfits, Borgiovci a další.

"Je to úžasné. Mohu jen poznamenat, že tento rok je pro seriál Vyprávěj velice úspěšný. Nejdříve ocenění českých diváků v anketě TýTý a nyní tato cena. Neuvěřitelné je, že jsme uspěli v opravdu silné konkurenci z celé Evropy. Proti nám bylo nominováno zhruba patnáct seriálů, z nichž některé jsou mezinárodně úspěšné a vysílají se v řadě zemí," uvedl k ceně Petr Šizling.

Monacký festival se řadí k prestižním soutěžím od roku 1961. V roce 2001 na přehlídce uspěla herečka Tatiana Vilhelmová, když za výkon ve filmu Společnice dostala zvláštní uznání. V roce 1998 získal Stříbrnou nymfu za nejlepší režii český film režiséra Hynka Bočana a spisovatele a scenáristy Jiřího Stránského Bumerang.