Smrt bin Ládina zkřížila plány americké režisérce

New York – Smrt vůdce teroristické sítě Usámy bin Ládina zaskočila americkou režisérku Kathryn Bigelowovou. Oscarová režisérka chystá film o neúspěšném pokusu zabít nejhledanějšího muže planety, o snímku v těchto dnech jedná s herci a scenáristou Markem Boalem. Bin Ládina však v noci na dnešek zabilo americké komando v Pákistánu. Podle serveru Hollywood Reporter mají tvůrci několik možností, jak s filmem naložit. Thriller s pracovním názvem Kill Bin Laden (Zabít bin Ládina) má být postaven na nepodařené tajné operaci americké armády s cílem polapit bin Ládina.

Podle serveru by snímek mohl zůstat více méně beze změn, přičemž kvůli aktuálním událostem by téma, souvislosti i časové zasazení mohly získat na váze. Oba tvůrci však mohou také udělat obrat o 180 stupňů a zcela změnit úhel pohledu. Bigelowová by však mohla o téma zcela ztratit zájem, i proto, že se v dohledné době pravděpodobně vynoří další projekty, aby těžily z rozruchu, který bin Ládinova smrt vzbudila. Například studio Paramount v roce 2006 získalo předkupní práva na knihu Jawbreaker (Jazykolam) o honu na bin Ládina v první etapě války v Afghánistánu. Stěží si však lze představit, že události kolem bin Ládinovy smrti scenáristé zcela opomenou zmínit, míní server.

Bigelowová dostala v roce 2010 Oscara za nejlepší režii za válečné drama z irácké války Smrt čeká všude (Hurt Locker). Mezi herci, kteří se v chystaném snímku o bin Ládinovi mají objevit, byl původně Michael Fassbender, podle serveru se ale nyní nejčastěji uvádí jméno herce Joela Edgertona. V posledních letech hrál například v australském dramatu Království zvěrstev nebo hororu Šepot.

Smrt čeká všude
Zdroj: ČT24/Palace Pictures