Tarantino a Nero ve dvou spaghetti westernech

Řím - Italský veterán filmových pláten Franco Nero plánuje spolupráci s Quentinem Tarantinem při natáčení dvou spaghetti westernů. Jedním z nich bude přepracovaná verze filmu Django z roku 1966, který Nera proslavil. O tom, že ho chce Tarantino pro svůj nejnovější projekt pod názvem Django Unchained, se prý Nero doslechl v únoru od nejmenovaného producenta na berlínském filmovém festivalu. Na place se Nero s Tarantinem potkají i při natáčení nového filmu Enza G. Castellariho.

Že bude pracovat na snímku Django Unchained, potvrdil Tarantino nedávno, když se přes sociální síť Twitter dostala na veřejnost fotografie scénáře. Ve filmu bude pravděpodobně hrát rakouský herec Christoph Waltz, hvězda snímku Hanebný pancharti. Snímek čerpá inspiraci z už zmíněného filmu Django Sergia Corbucciho, v němž mladý modrooký Nero hrál hlavní roli tuláka, který je ve sporu s gangem banditů a nosí s sebou kulomet schovaný v rakvi.

Nero o Djangovi: Tomu filmu vděčím za všechno

Když se Django objevil, byl považován za jeden z nejnásilnějších filmů všech dob a scéna, kde je uřezáváno ucho, inspirovala Tarantina pro podobnou scénu v jeho prvním filmu Gauneři. Tarantino už Djangu vzdal hold, když si zahrál miniaturní roli v přepracování filmu pod názvem Nemilosrdný střelec (Sukiyaki Western Django) režiséra Takaši Miikeho.

Původní snímek Django nastartoval dlouhou kariéru Franka Nera, když následně ztvárnil mnoho podobných postav. „Tomuto filmu vděčím za všechno,“ říká Nero. "Vezměte si, že když jsme ho začali točit, neměli jsme ani scénář. Zrovna vyšel film Pro hrst dolarů a všichni chtěli začít točit spaghettiwesterny," uvedl.

Nero jako anděl a Tarantino jako bandita

„Minulý rok v Los Angeles jsem se ho (Tarantina) ptal, jestli chce hrát banditu. Chtěl vědět pouze jednu věc - jak ho zabiju. Řekl jsem, že brokovnicí s uřezanou hlavní nabitou zlatými mincemi. Řekl jen: 'skvělé'“ /Franco Nero/

Nero prozradil, že režisér kultovnho Pulp Fiction naopak bude účinkovat v novém filmu Enza G. Castellariho, který Nero natáčí jako poctu pozdnímu tvůrci italských spaghetti westernů Sergiu Leonemu. Bude mít název The Angel, The Ugly and The Wise (Anděl, Ošklivý a Moudrý), řekl Nero italskému listu Corriere della Sera. „Budu tím andělem a budu koproducentem,“ uvedl herec. 

Tarantino je velkým fanouškem italských nízkorozpočtových filmů. Proto se stal Castellariho film z roku 1977 - Ten prokletý obrněný vlak - inspirací pro Tarintinovy Hanebný pancharty z roku 2009. Slavný filmař také organizoval akce na benátském filmovém festivalu věnované italským nízkorozpočtovým filmům v roce 2004 a 2007.

Vydáno pod