Piráti si v Cannes odbyli premiéru

Cannes - Na filmovém festivalu v Cannes se konala premiéra čtvrtého pokračování Pirátů z Karibiku s podtitulem Na vlnách podivna. Tři předchozí díly patřily ke světovým komerčním trhákům a vydělaly celkem víc než 2,5 miliardy dolarů. Ačkoli se noví Piráti na festivalu uvádějí mimo hlavní soutěž a kritiky nejsou vůbec pochvalné, přilákal kapitán Jack Sparrow v podání Johnyho Deppa letos v Cannes zatím zřejmě největší mediální pozornost a šílenství fanoušků.

Poprvé v režii Roba Marshalla se Jack Sparrow tentokrát vydává se svou posádkou a Černou perlou hledat Pramen mládí. Vedle nezaměnitelných postav Johnyho Deppa a Geoffreyho Rushe sázejí tvůrci tentokrát na nové obsazení – především španělskou herečku Penélope Cruzovou, která má slavnému kapitánovi zamotat hlavu.

Johny Depp:
„Uvádět na festivalu v Cannes blockbusterový film není vůbec běžné, takže si toho velmi vážím a zároveň se samozřejmě bojím kritiky… Respektive té se bojím vždycky.“

Penélope Cruzová:
"Byla to pro mě velká čest zahrát si po boku takových herců a trávit s nimi čas. Navíc jsem fanynka Pirátů z Karibiku - už dávno."

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Do českých kin doplují piráti 19. května – poprvé také ve 3D. A ačkoli jsou kritici skeptičtí, tvůrci ani Johny Depp se nebrání dalšímu pokračování.

Johnny Depp a Penelope Cruzová na TK v Cannes
Zdroj: ČT24