ČT přiblíží poslední hodiny slavných před smrtí

Byl to jen další den jejich života. Nikdo z nich ještě netušil, že je poslední. O tom, s kým mluvili, co dělali a proč jejich život tak náhle skončil, vypráví kanadská série rekonstruující úmrtí slavných osobností. Tvůrci dokumentů sestavili mozaiky ze střípků událostí, které se odehrály těsně předtím, než slavní lidé opustili tento svět nepřirozenou smrtí. Autoři cyklu vypátrali v dostupných archivech mimo jiné i autentické audio záznamy, získali výpovědi přátel a svědků klíčových okamžiků. Sérii Posledních 24 hodin uvede ode dneška každé úterý od 20:00 hodin program ČT1.

Čtrnáct padesátiminutových snímků mapuje poslední hodiny života světově známých osobností. Hodinu po hodině tak každý díl sleduje, co předcházelo smrti ikon módního či hudebního showbyznysu a dalších známých osobností. Dozvíte se tak například, co se dělo předtím, než byl vyšinutým Andrewem Cunananem zastřelen legendární módní návrhář Gianni Versace, jak prožila poslední den před vraždou Nicol Brown Simpsonová a proč nebyl hlavní podezřelý, její manžel a hvězda amerického fotbalu O. J. Simpson, nikdy odsouzen, nebo to, jaké události provázely posledním dnem života J. F. Kennedyho Juniora, než se svou ženou a švagrovou zahynul při havárii letadla, které sám pilotoval.

Další díly budou sledovat i osobnosti hudební branže, například to, jaký sled událostí předcházel smrti lídra skupiny The Doors Jima Morrisona, než byl ve své vaně v Paříži nalezen mrtvý, či co se odehrávalo poslední den před skonem soulového zpěváka Marvina Gaye a bluesové a rockové zpěvačky a kytaristky Janis Joplinové a mnoha dalších. Odpovědi naleznete v dokumentárních rekonstrukcích Posledních 24 hodin od 24. 5. vždy od 20:00 hodin na ČT1 a ČT HD.

  • Posledních 24 hodin / Nicol Brown Simpsonová zdroj: Česká televize http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2572/257194.jpg
  • Posledních 24 hodin na ČT autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2575/257406.jpg