Vyjde Crichtonův nedokončený román

Washington - Poslední román zesnulého amerického spisovatele Michaela Crichtona Micro vyjde 22. listopadu ve Spojených státech. Crichton kvůli úmrtí knihu nedokončil, ale dopsal ji za něj další americký spisovatel Richard Preston. Autora známého především románem Zákeřná ebola vybrala k dokončení knihy Chrichtonova rodina.   Krom nepublikovaného rukopisu měl Preston k dispozici přístup k autorově nástinu příběhu, k soupisu téměř stovky knih a DVD, stejně jako k jeho poznámkám a rešerším.

Crichtonovi zjistili lékaři rakovinný nádor v roce 2008 a spisovatel téhož roku zemřel ve věku 66 let. Napsánu měl jen třetinu thrilleru Micro. Kniha vypráví o studentech pracujících na Havaji pro záhadnou biotechnologickou společnost, kteří se ocitnou opuštění v deštném pralese a pro přežití mohou spoléhat jen na vlastní vědecké znalosti a důvtip.

Crichton je zřejmě nejznámější díky románu Jurský park a také díky jeho pokračování Ztracený svět: Jurský park, podle nichž natočil úspěšné filmy režisér Steven Spielberg. Mezi další díla plodného spisovatele, který po celém světě prodal více než 150 milionů knih, patří například Kongo nebo Skandální odhalení, jež byla rovněž zfilmována.