Kvartální pitka Monkey Business

Praha - Koncertem v pražských Žlutých lázních skupina Monkey Business ve čtvrtek oslaví 11 let své činnosti. Loňští držitelé ceny Anděl Akademie populární hudby v kategorii skupina roku na výjimečném koncertě v rámci turné nazvaného Návrat kvartálních pijáků představí mnoho hostů včetně skupiny Charlie Straight a Petry Černocké.

„Jako pokaždé v posledních třech letech to ve Žlutých lázních bude veliké, nechci moc prozrazovat hosty, aby to bylo pro lidi překvapení, ale určitě zazní jedna slavná pohádková melodie,“ naznačil zpěvák Matěj Ruppert. Vzápětí potvrdil, že má na mysli zpěvačku a herečku Petru Černockou, která zazpívá písničku ze známé české komedie Dívka na koštěti.

Kapela na výročním koncertu nabídne velkou zvukovou aparaturu, obrovský světelný park a podle pořadatelů bude v areálu rozmístěno „dvacet tun nasolených ryb a kapela bude během koncertu vyvolávat ducha Karla Hašlera a zjišťovat, jestli je písnička česká pořád tak hezká“. Po koncertu bude večírek pokračovat v areálu Žlutých lázní v režii trojice dýdžejů Mr. Black, Joel a JR.

„Na Žlutých lázních mám rád tu bezprostřední přítomnost řeky a krásného výhledu na Prahu. Pro všechny návštěvníky připravujeme zajímavou show a v kombinaci s dobře vychlazeným pivem to bude prostě paráda,“ podotkl Ruppert. Dodal, že skupina se vrátí i k písním, které už delší dobu nehraje.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji ve Žlutých lázních a síti Ticketpro za 320 korun, na místě pak budou stát 350 korun.

Kapelu Monkey Business založil v roce 2000 klávesista Roman Holý, známý rovněž z J.A.R. a řady dalších projektů. Vedle Rupperta v kapele dále zpívá Američanka Tonya Graves; spoluhráči Holého jsou baskytarista Pavel Mrázek, bubeník Martin Houdek, klávesista Ondřej Brousek, kytarista Oldřich Krejčoves a perkusista Imran Musa Zangi.

Debutové album Why Be OUT When You Could Be IN kapela vydala v roce 2000, následovaly deska Save The Robots, Resistance Is Futile, Kiss Me On My Ego a Objects Of Desire And Other Complications.

Poslední album Twilight Of Jesters? vydali Monkey Business před dvěma lety. Na albu se podíleli i zahraniční hosté, například zpěvák a baskytarista Glenn Hughes známý z účinkování v Deep Purple a Black Sabbath či Ashley Slater z kapely Freak Power. Domácí scénu zastoupil berounský rapper James Cole známý z formace SuperCrooo a překvapivě i písničkář Vlasta Třešňák.

  • Matěj Ruppert, Tonya Graves a Ondřej Brousek ze skupiny Monkey Business autor: Stanislav Peška, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/16/1584/158338.jpg
  • Why Be OUT When You Could Be IN zdroj: Stránky Monkey Business http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2577/257619.jpg