Na Pařbě v Bangkoku se Američané rozšoupli

Los Angeles - Prostopášná komedie Pařba v Bangkoku zcela ovládla o uplynulém víkendu severoamerická kina. Za vstupenky lidi utratili 86,5 milionu dolarů, což bylo za debutující komedii nejvíce v historii. Přes vlažné přijetí u kritiky film při svém debutu na tržbách překonal v kategorii komedií i takové trháky, jako byli v roce 2007 Simpsonovi a v roce 2008 Sex ve městě, a stal se kasovně nejúspěšněji komedií a nejúspěšnějším komediálním filmem pro dospělé (R-Rated) všech dob.

Ve filmu Pařba v Bangkoku - navazuje na Pařbu ve Vegas z roku 2009, kterou také režíroval Todd Phillips - jedou Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) a Doug (Justin Bartha) do exotického Thajska na Stuovu svatbu. Po nezapomenutelné rozlučce v Las Vegas nenechá Stu nic náhodě a naplánuje zcela bezpečnou, poklidnou pozdní snídani. Jenže ne všechno se vždy děje tak, jak se naplánuje. Co se stane ve Vegas, sice může zůstat ve Vegas, ale co se stane v Bangkoku, si nedokážete ani představit, zní oficiální upoutávka na film.

Na druhém místě kasovně nejúspěšnějších filmů se v uplynulém víkendu umístila rodinná animovaná komedie Kung Fu Panda 2 promítaná zároveň ve formátu 3D s Jackem Blackem a Angelinou Jolieovou v hlavních rolích.

Mezi absolutními trháky v severoamerických kinech nadále zůstává film Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. O víkendu byl v tržbách třetí. V USA a v Kanadě film ve druhém týdnu po premiéře vydělal přes 39 milionů dolarů a na celém světě za něj lidé na vstupenkách zaplatili už 623,7 milionu dolarů.

Akční komedie s Johnnym Deppem v hlavní roli si podle společnosti Walt Disney Co. zvláště zdatně vede v Rusku, kde dosud vydělala skoro 50 milionů dolarů, a v Číně, kde dosavadní tržby činí téměř 40 milionů dolarů. Je to kasovně nejúspěšnější snímek společnosti v těchto dvou zemích všech dob.

Vydáno pod