Roxette bude předskakovat Debbi

Praha - Skupina Roxette, která po deseti letech 5. června opět zavítá do České republiky, si jako předskokana vybrala zpěvačku Debbi. Jeden z objevů tuzemské popové scény před vystoupením švédského dua Marie Fredrikssonová a Per Gessle v pražské O2 areně zazpívá písně ze svého debutového alba Touch The Sun.

Debbi, vlastním jménem Deborah Kahlová, se objevila v roce 2009 v soutěži Česko Slovenská Superstar. Proslavila se písničkou Touch The Sun, kterou Akademie populární hudby letos v únoru zvolila nejlepší skladbou loňského roku.

"Tuzemská rádia nedávno nasadila třetí singl Debbi s jednoduchým názvem La La. Letní veselá písnička tak doplní hit Touch The Sun, který je už půl roku v českém éteru na nejvyšších hitparádových pozicích," doplnil Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Slavní Roxette se v Praze představí v rámci svého světového turné. Dlouho očekávané turné zahájilo švédské duo na začátku března v ruské Kazani a během roku navštíví nejméně čtyři kontinenty.

Melodické skladby Roxette mají v tuzemsku velký úspěch. Jejich nové album Charm School bylo letos v únoru ihned po vydání na prvním místě domácího žebříčku nejprodávanějších alb.