Filmové premiéry

Již tento týden přichází do kin český film Lidice, který nabízí pohled na tragický osud vesnice, jež byla za 2. světové války vypálena nacisty, z netradiční perspektivy. Velkofilm plný emocí poukazuje na to, jak zdánlivé maličkosti mohou změnit chod dějin. Kromě snímku Petra Nikolaeva se mohou diváci těšit na pokračování filmového fenoménu X-Men, tentokrát s podtitulem První třída. Trojici filmových premiér uzavírá příběh o nejlínějším tvorovi pod sluncem. Animovaný 3D snímek Kung Fu Panda 2 navazuje na úspěšný první díl o pandím chlapíkovi Po, který překonal sám sebe a naučil se kung fu.

Film Lidice je příběhem obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou náhod připletli do cesty dějinám. Podle scénáře Zdeňka Mahlera nabízí pohled na tragický osud Lidic za 2. světové války z neobvyklé perspektivy. Přibližuje osudy obyvatel Lidic skrz mezilidské vztahy, a to zejména lásku, která stojí na začátku celého příběhu. Jde o velkofilm plný emocí, který poukazuje na to, jak zdánlivé maličkosti mohou změnit chod dějin a způsobit tragédii. Rok 1942 – německá propaganda úzkostlivě tají genocidu páchanou na civilním obyvatelstvu. Po atentátu na druhého muže třetí říše Reinharda Heydricha však udělá výjimku. Po vypálení malé české vesnice Lidice vše vyhlásí do světa. Jako záminka k vypálení obce stačí jeden milostný dopis…

Filmové premiéry (zdroj: ČT24)

X-Men: První třída se dějově vrací ještě před film X-Men Origins: Wolverine a odehrává se v polovině minulého století. V době, kdy mladý Charles Xavier (James McAvoy) a Erik Lensherr (Michael Fassbender) byli velmi blízcí přátelé a teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. V době studené války, kdy společně s dalšími mutanty museli čelit největší hrozbě, jakou kdy zatím lidstvo poznalo. Proč se ale z nejlepších přátel stali nepřátelé na život a na smrt? Co předcházelo okamžiku, kdy se z Charlese stal Profesor X a z Erika Magneto? Válka mezi X-Meny a Bratrstvem začíná!

Kung Fu Panda 2 - Po si plnými doušky užívá život legendárního Dračího bojovníka, který společně s pěti přáteli, Tygřicí, Jeřábem, Kudlankou, Zmijí a Opičákem, hájí rodné údolí. Všudypřítomnou pohodu ale naruší zprávy o zlosynovi, který plánuje krádež mocné zbraně, jež by mu mohla pomoci dobýt Čínu a zničit umění kung fu. Po společně s Pěti postrachy vyráží na strastiplnou pouť napříč Čínou, na jejímž konci čeká mocný nepřítel. Jak ale mohou přeborníci kung fu zničit zbraň, která je odolná vůči tomu, co ovládají nejlépe? Po musí zapátrat v minulosti a ve svých kořenech, na které úspěšně zapomněl. Jedině tak může získat schopnosti, které mu dají šanci na vítězství.

Vydáno pod