On-line diskuse: Dokument v ČT i mimo ni

Otevřený dialog vedli účastníci panelové diskuse Dokument v ČT i mimo ni, která je součástí programu festivalu Český dokumenT. Přehlídka, jejíž třetí ročník se koná od 8. do 10. června, nabízí výběr dokumentárních snímků předchozího roku, na jejichž vzniku se podílela Česká televize, největší producent a podporovatel dokumentárních filmů v Česku. Přímý přenos diskuse z pražského kina Atlas zprostředkoval web ČT24. Záznam je k dispozici v tomto článku.

Anotace: Jaký je a jak probíhá celý proces výroby dokumentárního filmu od původního námětu k finální realizaci? Jaká je jeho cesta strukturou ČT? Co ovlivňuje výběr témat a jaká je naše představa o tom, čím by se měly dokumenty zabývat? Jakým způsobem ovlivnil on-line streaming podobu dokumentárních filmů? A můžeme vůbec ve věku nových médií uvažovat o nadčasovosti dokumentárního filmu?

Diskutovali: režisérky Olga Sommerová a Erika Hníková, režiséři Filip Remunda a Pavel Křemen, producent Jiří Konečný, ředitelka vývoje programu a nových formátů ČT Andrea Majstorovičová, šéfdramaturg vývoje Čestmír Franěk a Lenka Poláková z Televizního studia Ostrava.

Český dokumenT 2011 - Dokument v ČT i mimo ni (zdroj: ČT24)

Kde a kdy: ve středu 8. června 2011 od 15:00 ve Velkém sálu kina Atlas v Praze. Diskusi připravil Institut dokumentárního filmu, partner přehlídky Český dokumenT.

Erika Hníková
Zdroj: Filip Nerad/ČTK