Romeo a Julie pod širým nebem

Mladá Boleslav - Městské divadlo Mladá Boleslav uvede drama Romeo a Julie pod širým nebem na nádvoří hradu v Mladé Boleslavi. Představení v podání souboru mladoboleslavského městského divadla se tam uskuteční v neděli a začíná ve 20:30. V titulních rolích se představí Veronika Kubařová a Matouš Ruml. Divadlo premiérou Shakespearova dramatu v režii Jakuba Špalka odstartovalo u příležitosti oslav 100. výročí divadelní budovy. Po úspěšných reprízách v Mladé Boleslavi i na zájezdech si vyzkoušelo s úspěchem také provedení hry v exteriéru kosmonoské Lorety loni na podzim. „Právě tyto zkušenosti inspirovaly vedení divadla k rozhodnutí uvést světoznámé drama veronských milenců i na mladoboleslavském hradě,“ uvedl Šubrt.

„Právě tyto zkušenosti inspirovaly vedení divadla k rozhodnutí uvést světoznámé drama veronských milenců i na mladoboleslavském hradě,“ uvedl tiskový pracovník magistrátu Pavel Šubrt. Podle ředitele mladoboleslavského divadla Františka Skřípka se diváci mohou těšit i na skutečnou balkonovou scénu, protože k tomu bude možné využít balkon hradní věže.

Krásné prostředí, dobří herci i zajímavé nastudování musí ještě podpořit i přijatelné počasí, protože žádná suchá varianta v záloze není. „Musím zaťukat na dřevo, hráli jsme zde vždy po jarmarku již několikrát a pokaždé jsme představení dohráli. Někdy sice pršet začalo a bylo potřeba na chvíli hru přerušit, ale pokaždé bylo možné pokračovat a představení dokončit. Věřím, že se to letos povede také,“ řekl Skřípek. Vstupenky přijdou na 150 korun. V předprodeji bylo zatím prodáno přes 120 lístků. Hru režíruje Jakub Špalek, v dalších rolích se představí Roman Teprt, Karolina Frydecká, Ivo Theimer, Petr Mikeska a Petr Halíček.

Nesmrtelný příběh velké lásky veronských milenců. Drama znepřátelených rodů Monteků a Kapuletů, mezi nimiž se jíž léta táhne dávný spor. Vyvrcholí v okamžiku, kdy se do sebe zamilují Romeo Montek a Julie z rodu Kapuletů. Zahoří k sobě láskou a hned jsou odhodláni, navzdory rodičům, uzavřít sňatek. Když tak učiní, oba to záhy zaplatí životem, čímž naplní manželský slib věrnosti a lásky až za hrob.

  • Romeo a Julie zdroj: MD Mladá Bolesalv http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2647/264690.jpg
  • Veronika Kubařová (vlevo) jako Julie zdroj: MD Mladá Bolesalv http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2647/264691.jpg