Rammstein dorazí do Prahy

Praha - Nejúspěšnější německá kapela současnosti Rammstein se po dvou letech vrátí do Prahy. Zahraje 12. listopadu v O2 areně v rámci turné k chystané desce Made In Germany 1995-2011. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). „Přivezeme na pódium esenci posledních šestnácti let. Bude to úplně nová show, ukáže Rammstein v plné síle,“ napsala kapela o chystaném turné. Podrobnosti o začátku předprodeje a ceně lístků budou podle Petra Nováka z české pobočky agentury Live Nation v nejbližší době.

Výběr nejlepších hitů kapely za posledních šestnáct let by se měl prodávat už od září. Kolekci dvaceti nejslavnějších písniček doplní i DVD s kompletním souborem klipů a podle slibů kapely i jedna příjemná novinka. Tou by měla být podle dostupných informací písnička nazvaná Mein Land, ke které Rammstein natáčejí i klip.

Turné kapela zahájí počátkem listopadu v Bratislavě, takže Praha bude mít podle MfD možnost vidět jeden z úvodních koncertů celého turné. Rammstein zatím oznámili jen 17 koncertů do konce roku. Se stejnou show ale chtějí objíždět Evropu i v roce 2012, kdy se současně chystají na turné po státech Severní Ameriky.

Skupina vznikla v roce 1994 v Berlíně, její členové pocházejí většinou z bývalé NDR. O rok později vydali album Herzeleid. Světovou popularitu jim přineslo zařazení dvou jejich písní na soundtrack ke slavnému filmu Lost Highway Davida Lynche. Následovala studiová alba Sehnsucht, Mutter, Reise, Reise, Rosenrot. V Česku skupina naposledy vystoupila loni v Ostravě, v Praze hrála v roce 2009.