Charismatická Auta opět přijíždějí

New York – Americké filmové studio Pixar slaví pětadvacet let pokračováním příběhu o veselých závodních autech. Studio je už čtvrtstoletí špičkou v počítačové animaci. Právě za první díl animovaného filmu Auta získalo studio Zlatý glóbus. A druhý díl má být podle tvůrců ještě lepší. „Myslíte si, že Auta 1 byla skvělá? Musím říct, že se až trochu stydím, že jsem tam hrál, o tolik je dvojka lepší. Čekejte úplně jiný film,“ slibuje herec Larry The Cable Guy.

Sláva studia Pixar začala snímky jako Příběh hraček nebo Hledá se Nemo. Ty se od té doby staly kreslenou legendou v desítkách zemí světa. Českého znění druhého dílu snímku Auta se ujaly osobnosti jako Bolek Bolívka, Jiří Macháček nebo Richard Krajčo. I auta totiž musí mít charakter – propůjčit hlas animovanému hrdinovi je pro herce často otázka prestiže. „Stát se hlasem kresleného auta je opravdu neuvěřitelně obtížná práce, naučila jsem se u toho mnohem více než u jakéhokoli hraného filmu. Postavy jsou tak ucelené a hlavně skvěle vykreslené. Myslím, že tenhle film překoná všechny ostatní,“ myslí si herečka Emily Mortimerová.

Reportáž Terezy Radvákové (zdroj: ČT24)

Hvězdné závodní auto Blesk McQueen a jeho přítel, jedinečný odtahový vůz Burák, se dostanou na úžasná místa, když je jejich cesta zavede za moře. Tam budou soutěžit ve vůbec prvním celosvětovém závodě Grand Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Ale cesta na šampionát je plná děr, objížděk a komických překvapení, když se Burák připlete do svého vlastního netušeného dobrodružství - mezinárodní špionáže.

Burák, který je rozpolcený tím, že má Bleskovi McQueenovi pomáhat ve vysokém závodu a zároveň se účastnit špionážní mise s nejvyšším utajením, se na své cestě plné akcí dostane do honičky, jež ho zavede do ulic Japonska a Evropy, kde ho stopují jeho přátelé a sleduje celý svět. K legraci, která se odehrává v rychlém tempu, se přidává pestrá směsice nových účinkujících aut včetně tajných agentů, hrozných darebáků a mezinárodních soupeřů.

  • Cars 2 zdroj: Disney http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2653/265245.jpg
  • Cars 2 zdroj: Disney http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2653/265247.jpg